Vlasnici N1: A1 tvrdi da ih još zanima N1, ali ponudu za taj kanal su nam već odbili

NAKON današnjeg priopćenja A1 novim su priopćenjem uzvratili vlasnici N1. 

Podsjetimo, u ponedjeljak je objavljeno da svi koji u Hrvatskoj koriste usluge operatera A1 od 29. ožujka neće moći gledati kanale United Medije - N1 i Sport Klub - jer s tom kompanijom nije postignut dogovor o nastavku suradnje. Od tada kreću brojna priopćenja iz United Medije te iz A1.

Tvrtka A1 poslala je novo priopćenje u kojem navode da je nakon njihove objave u ponedjeljak United Media Grupa počela vršiti pritisak na njih te da nikako ne mogu prihvatiti medijske ucjene.

> A1 o N1 i Sport Klubu: Od ponedjeljka nas pritišću, ne pristajemo na medijske ucjene

Kritizirali su i izvještavanje N1 televizije posljednjih dana optuživši tu televiziju da je nevjerodostojna i "da isključivim i propagandnim novinarstvom čini udar na istu tu slobodu medija, neprijeporno koristeći vlastiti medij za zaštitu poslovnih interesa United Media Grupe u Hrvatskoj umjesto za interes javnosti".

Odgovor N1 na optužbe A1

Sada su im vlasnici N1 odgovorili. 

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Operater A1 obratio se javnosti priopćenjem u kojem navode da su i "dalje zainteresirani distribuirati N1 kanal" i da su otvoreni za postizanje komercijalno prihvatljivih uvjeta za zadržavanje N1 kanala.

Ponuda za emitiranje kanala od nacionalnog interesa kao što je N1, upućena je od strane United Medie operateru još 25. veljače, i tada nisu pokazali interes za postizanje dogovora. Na toj ponudi su nam se zahvalili i odbili nastavak suradnje.

Ukoliko A1 želi, u najboljem interesu svojih korisnika, emitirati kanal N1, molimo da potvrdno odgovore na ponudu koja im je dostavljena prije 20 dana.

Nećemo odgovarati na uvrede iznijete od strane A1, kako na račun poslovanja naše kompanije tako i na račun izvještavanja novinara N1. Mi ostajemo na principijelnom stavu zaštite demokratskih vrijednosti, slobode mišljenja i izražavanja, a na gledateljima je da, kao i u godinama iza nas, sude o našem radu.

United Media vjeruje da će se obećanja Ministarstva i Vlade Hrvatske, koji najavljuje nove zakonske regulative i usklađivanje sa zakonima u Europskoj Uniji, dogoditi u obećanom roku, zbog liberalizacije tržišta, zdrave konkurencije i na kraju, u interesu hrvatskih građana.