Vlasnik ribarice: Dojurili su nenormalno brzo. Kuhar je umro dok je posluživao večeru

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U POMORSKOJ nesreći koja se sinoć oko 19:35 dogodila kod Murtera kada su se sudarile motorna jahta i ribarica poginuo je čovjek. U nesreći je smrtno stradao brodski kuhar koji je u trenutku naleta jahte bio u brodskoj kuhinji. Upravo je u tu kabinu, prema izjavama svjedoka, direktno udarila jahta, javio je Morski.hr.

Policija kaže da je jedna osoba privedena. "U tijeku je kriminalističko istraživanje u suradnji s predstavnicima Lučke kapetanije u sklopu kojeg je u prostorije policije privedena jedna osoba", poručuju iz šibensko-kninske policije. Dodaju kako će po završetku kriminalističkog istraživanja izvijestiti o detaljima i utvrđenom, a do tada za informacije o nesreći upućuju na Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

 

Jahta potonula na dno mora

Sudar jahte i ribarice dogodio se dvije nautičke milje jugozapadno od otoka Murvenjak.

Jahta, prema procjenama svjedoka duga 15-ak metara, popela se na ribarski brod, nakon čega je pri povlačenju potonula. Ribarski brod Mašun nekim čudom je ostao plutati te ga je brod Šibenik, Lučke kapetanije Šibenik, oteglio do prve luke na otoku Murteru (Podvrške), gdje je obavljen očevid. 

Kako je objavio Morski, jahta je potonula na 85 metara dubine, a primijećeno je manje zagađenje mora oko mjesta havarije.

"Prema iskazima sudionika, došlo je do sudara između jahte hrvatske zastave i ribarice hrvatske zastave, a u sudaru je smrtno stradala jedna osoba. Trenutno je još uvijek u tijeku ispitivanje i razgovor sa svim sudionicima, tako da ćemo znati detaljnije nakon što bude gotova istraga", rekao je sinoć lučki kapetan Ivan Paušić za Hinu.

Vlasnik ribarice: Dojurili su nenormalnom brzinom

Zadarski.hr javlja da je poginuo Vratislav Ugrinić (61), brodski kuhar iz Tkona. U ribaricu Mašun u vlasništvu Tomislava Jakovljeva iz Tkona udarila je motorna jahta hrvatskih oznaka na kojoj je bio bračni par s djecom. Jakovljev kaže da je kuhar poginuo dok je posluživao večeru.

"Utučen sam. Vratislav je radio s nama 22 godine... U trenutku nesreće bio je u salonu, a jahta je došla nenormalnom brzinom i udarila svom silinom u kabinu i nadgrađe i to je bilo to. Ništa se nije uspjelo učiniti, smrt je uslijedila istu sekundu, na licu mjesta.

Na toj jahti bili su muž, žena i dvoje djece. Odmah smo im pružili pomoć, a jahta je potonula. Vratislavu na žalost nije bilo spasa.

Bilo nas je devet na brodu, nitko drugi nije stradao, samo Ugrinić. S Mašunom ribarimo već 22 godine, a Vratislav je s nama bio od prvoga dana, najprije s ocem, sad sa mnom... Strašno, ne mogu više niti govoriti od šoka. Cijelu noć i dan davao sam izjave u kapetaniji, policiji, sudu, bolnici... Očevid je trajao deset sati jer se radilo o smrtnom slučaju pa je procedura takva, ali to nas je sve dodatno iscrpilo", kazao je za Zadarski.hr vlasnik broda Tomislav Jakovljev.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.