Vlasnik teretane je odmah uhićen. HDZ-ovac s večere u hotelu nije kažnjen dva tjedna

Foto: Index, Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

JOŠ UVIJEK se provode izvidi o ilegalno otvorenom restoranu kninskog hotela u kojem je 12. siječnja večerao sad već bivši načelnik Županijskog stožera i šibensko-kninski dožupan Nikola Blažević. Blažević je u restoranu bio s najmanje šestoricom svojih prijatelja. 

Danas smo Državni inspektorat pitali što se dogodilo od dana kad je Index objavio fotografije, odnosno jesu li u 17 dana dovršili inspekcijski nadzor nad ovim slučajem.

"Turistička inspekcija u suradnji s drugim tijelima državne uprave započela je inspekcijski nadzor koji se odnosi na navode iz upita. O utvrđenom ćemo Vas izvijestiti po okončanju inspekcijskog postupka i utvrđenju svih činjenica", odgovorili su nam iz Inspektorata, uz napomenu da oni kontinuirano nadziru poštivanje epidemioloških mjera.

> HDZ-ov šef Stožera snimljen na večeri, on kaže da to nije hotel. Pogledajte slike

> HDZ-ov šef stožera lagao pa onda napao medije da lažu

Upit smo poslali i PU šibensko-kninskoj, ali još uvijek nismo dobili odgovor. Više puta smo pokušali kontaktirati i glasnogovornika policije, ali on nije odgovarao na pozive.

Lagao da nije bio u hotelu, kasnije dao ostavku

Podsjetimo, Index je objavio slike s druženja iz jednog kninskog hotela koje datira od početka ove godine iako su na snazi mjere prema kojima hotelski restorani smiju raditi samo za hotelske goste.

Uz sve to, Blažević je i lagao. On je Indexovoj novinarki prvo tvrdio da nije večerao u hotelu, nego u "nečijoj kući". Jasno, nije znao reći u čijoj kući je večerao. Iz slika koje su se pojavile na društvenim mrežama jasno je da Blažević nije jeo ni u kakvoj kući, nego da je riječ o hotelskoj sali.

Iako je Blažević 19. siječnja rekao da neće sam podnijeti ostavku na tu funkciju, ali već idući dan šibensko-kninski župan Goran Pauk je poslao priopćenje u kojemu stoji kako je prihvatio ostavku svog dožupana.

"Gospodin je zbog osobnih razloga podnio Zahtjev za razrješenjem s dužnosti načelnika Stožera, koji sam prihvatio", poručio je tada Pauk.

Klarić uhićen isto jutro, Blaževiću ništa

S druge strane, Andrija Klarić je uhićen u ponedjeljak nakon što je otvorio teretanu na zagrebačkoj Trešnjevci.

Klarić je prenoćio u pritvoru, a inspektori Civilne zaštite su mu odredili dvije kazne. Jednu za pravnu osobu od 10 tisuća kuna, i drugu za odgovornu osobu u pravnoj osobi od 20 tisuća kuna.

> Klarić u Indexovom studiju: Većina ljudi je u strahu, ovo je već očaj

Prijete mu i dvije godine zatvora, a inspekcija mu je do daljnjega zapečatila teretanu.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.