Voditelj na ruskoj TV: Jesu li Amerikanci ikad dobili rat? Gost: Pa jesu, Hladni rat

Screenshot: Youtube

Andrej Sidorov, prodekan za svjetsku politiku na Moskovskom državnom sveučilištu, morao je podsjetiti voditelja emisije na ruskoj državnoj televiziji da je Rusija izgubila Hladni rat. Solovjov, voditelj emisije Večer s Vladimirom Solovjevim na kanalu Rusija-1, ismijavao je Sjedinjene Države upitavši "u kojem su ratu Amerikanci ikad pobijedili". 

"Hladni rat, Amerikanci su pobijedili u Hladnom ratu", odgovorio mu je promptno Sidorov dodavši kako taj rat nije dobiven vojnim putem. Solovjov je nakon toga inzistirao da je snaga američke vojske samo izmišljotina koju je stvorila "američka kinematografija", prenosi Newsweek.

Američki Senat nije izglasao novi paket pomoći

Njih dvoje razgovarali su o aktualnoj političkoj situaciji u SAD-u, gdje trenutno nije jasno hoće li Ukrajini biti odobrena veća financijska pomoć. Prema Sidorovu, cijeli paket pomoći za Ukrajinu "visi u zraku". Prošlog su tjedna republikanci u Senatu blokirali paket pomoći od 110 milijardi dolara za Ukrajinu, Izrael i humanitarne napore u Gazi.

Predsjednik Joe Biden upozorio je da bi pomoć Ukrajini mogla nestati za nekoliko tjedana ako se paket ne usvoji istaknuvši da je održavanje potpore Washingtona Kijevu ključno za blokiranje ambicija ruskog predsjednika Vladimira Putina. Sidorov je priznao da je SAD "nedvojbeno moćna nacija" koja posjeduje "vrlo ozbiljan potencijal, vojni, ekonomski i financijski". 

Ipak, napomenuo je da iako Amerikanci ne gube veliki rat, predstavljaju "hegemona" koji "polako tone". "Nered koji se događa (u SAD-u) od 2016. ogromno je postignuće Trumpa", smatra Sidorov. Tvrdi kako je Trump bio "dobar predsjednik" i predviđa da će, ako bude ponovno izabran, "najvjerojatnije izvesti SAD iz NATO-a".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.