Vojnik u SAD-u ubio naoružanog prosvjednika, dobio 25 god. Guverner: Pomilovat ću ga

Screenshot: YouTube

NAREDNIK američke vojske Daniel Perry (36) osuđen je na 25 godina zatvora zbog ubojstva prosvjednika tijekom protesta Black Lives Matter 2020. godine. I narednik i prosvjednik Garrett Foster (28) su bijelci, piše BBC. 

Teksaški guverner Greg Abbott rekao je da će pomilovati Perryja čim do njega stigne službeni zahtjev. Perryjevi odvjetnici tvrde da je djelovao u samoobrani. Incident se dogodio 25. srpnja 2020. u Austinu kada je Perry, koji je u to vrijeme vozio Uber, skrenuo u ulicu kojom su marširali prosvjednici, prošao kroz crveno svjetlo i zaustavio auto. 

Prišao njegovom autu s jurišnom puškom 

Njegovom vozilu je prišlo nekoliko prosvjednika, a među njima je bio Foster, bivši mehaničar zračnih snaga koji je nosio oružje tipa AK-47 (što je legalno u Teksasu). Perry, koji u to vrijeme nije nikoga prevozio, rekao je da su neki od prosvjednika počeli lupati po njegovom automobilu.  

Perryjevi odvjetnici tvrde da je Foster počeo podizati jurišnu pušku prema njemu, izvijestio je CNN. Perry je zatim spustio prozor i pištoljem pet puta upucao Fostera, nakon čega se odvezao s mjesta događaja i nazvao Hitnu pomoć. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.