Vozač iz ogromne potjere u Zagrebu prijavljen za više kaznenih djela. U pritvoru je

Foto: Čitatelj

Zagrebačka policija je priopćila za što je sve prijavila vozača kojeg je sinoć lovila po gradu u sumanutoj potjeri. Podsjetimo, u potjeri je sudjelovao velik broj policijskih vozila, čak desetak, a potjera je krenula još u Sesvetama.

Crveni automobil Ford Fiesta koji su lovili nije bio registriran. Potjera je završila prometnom nesrećom kraj Sky Towera na Zagrebačkoj aveniji.

Prijavljen za više kaznenih djela

"Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom, zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela obijesna vožnja u cestovnom prometu iz članka 226. Kaznenog zakona Republike Hrvatske i prisila prema službenoj osobi iz članka 314. st. 1. Kaznenog zakona Republike Hrvatske na štetu policijskih službenika.

 

Prijavljen je i za kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom" iz članka 215. st. 1. Kaznenog zakona Republike Hrvatske na štetu policijskih službenika.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenika u zakonskom roku predali pritvorskom nadzorniku te je protiv njega podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu", objavila je PU zagrebačka.

Lovili ga po cijelom gradu

Kako kažu iz policije, oko 21:45 u Novom Jelkovcu, nakon što su policijski službenici radi provjere njegova identiteta pristupili vozaču osobnog automobila marke Ford bez registarskih oznaka, on se tim vozilom dao u bijeg od naselja Jelkovec i dalje preko zagrebačke obilaznice, odnosno autoceste A3, u smjeru zapada.

Otamo se s čvora kod Jankomira uključio u promet Ljubljanskom i Zagrebačkom avenijom u smjeru istoka, prolazeći velikom brzinom kroz više raskrižja unatoč crvenim svjetlima za njegov smjer kretanja i cijelo se vrijeme oglušujući o svjetlosna i zvučna upozorenja i naredbe policijskih službenika, da bi dolaskom do križanja Zagrebačke avenije i Ulice Roberta Frangeša Mihanovića vozilom sletio s kolnika.

Udario u dva policijska vozila

Radi sprječavanja samovoljnog udaljavanja, odnosno njegova daljnjeg bijega, policijski službenici prema njemu su uporabili sredstva prisile (tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje) te utvrdili da se radi o 27-godišnjem hrvatskom državljaninu koji je već ranije evidentiran za određene prekršaje i kaznena djela, poručuju iz zagrebačke policije. 

 

Tijekom potjere osumnjičeni je svojim vozilom udario u dva policijska vozila, i to na Jarunskoj ulici te križanju Zagrebačke avenije i Hrvatskog sokola, pri čemu su lakše ozlijeđena dva policijska službenika iz vozila u Jarunskoj ulici. Lakšu tjelesnu ozljedu zadobio je i osumnjičenik, a priveden je u službene prostorije policije te se kriminalističko istraživanje nastavlja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.