Vozač autobusa na ekskurziji pokušao silovati 14-godišnju Splićanku?

OTAC 14-godišnje Splićanke, Andro Bezić, tvrdi kako je tinejdžericu na ekskurziji pokušao silovati 26-godišnji vozač autobusa tvrtke Autoprijevoz Sinj, Lj. V. iz Sinja, i kako su razrednica i ravnatelj Osnovne škole Sućidar, koju njegova kći pohađa, cijeli slučaj pokušali zataškati. Vozač je djevojčicu navodno napao posljednjeg dana ekskurzije, 3. rujna, u hodniku hotela "Fontana" u Buzetu.

"To je bilo u četvrtak navečer, nakon večere, oko 20.30 sati. Otišla je prvo na treći kat, a onda se spustila liftom na prvi kat. Čim je izašla iz lifta, nju je napao taj šofer. Bez riječi ju je zaskočio. Prije toga joj je znao govoriti da je lijepa, zgodna, da može biti manekenka, a taj put je bez riječi skočio na nju, počeo je hvatati po grudima, po genitalijama, vikao njeno ime. Ona se otimala i vrištala, i uspjela mu se istrgnuti i pobjeći u sobu kod dvije prijateljice. Sve su vičući izletjele iz sobe, išle su po pomoć, a on ih je zaustavio i nije im dao da prođu. Otišle su kod vodiča i kod razrednice, a on se zatvorio u sobu i nije izlazio neko vrijeme", ispričao je za Slobodnu Dalmaciju otac 14-godišnjakinje.

"Prijevoznik je poslao drugi autobus i drugog vozača. Vodič je inzistirao na tome jer su djeca bila sva u šoku i plakala su. Razrednica je obavijestila ravnatelja i odlučili su da to neće prijavljivati odmah da se ne bi moralo ostajati duže, a maloj su rekli da nama ne javlja što se dogodilo, a isto tako i ostaloj djeci. U petak, kad sam došao sa posla, našao sam ženu, sina i kćer u neugodnoj atmosferi, plač i tuga. Nije mi bilo jasno što se to događa. Najgore od svega je što se to pokušalo zataškati i riješiti na ovaj način. Trebalo je to odmah prijaviti u Buzetu čim se to dogodilo i pritvoriti tog čovika. Ovako sam ja sad morao angažirati odvjetnika kako bih zaštitio svoje dijete i kako bi se vozača pritvorilo. Odgovorni su ti ljudi koji su za sve znali, a nisu postupili kako su trebali. Morao sam je voditi kod psihologa jer prvih nekoliko dana nije mogla ni spavati, stalno je imala noćne more. Podnio sam prijavu Državnom odvjetništvu pa ćemo vidjeti što će biti", dodao je.

Bezić navodi kako je razgovarao i sa direktorom prijevozničke tvrtke Jakovom Jerkanom koji mu je rekao kako Lj. V. sada vozi u Bosnu i kako "ne bi volio da se to sad razvlači". "Taj vozač je i drugim curicama govorio da su zgodne i lijepe i očito je vrebao trenutak kad će mu neko naletjeti. Eto, moja kćer je bila ta koja je naišla u trenutku kada nije bilo nikoga u blizini i on je iskoristio situaciju i sada želim spriječiti da opet napadne nečije dijete. Da je u pitanju bilo dijete nekog političara, ne bi se to ovako završilo, ne bi taj čovjek vozio sad u Bosnu, nego po Bilicama", naveo je otac 14-godišnje Splićanke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.