Vozačica koja je usmrtila pješaka na čiovskom mostu i vukla ga do kuće radit će za opće dobro

Foto: 123rf, Streetview: Google Earth

LJILJANA V., 35-godišnjakinja sa Čiova, osuđena je na godinu dana zatvora zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je 2012. godine poginuo Dragan Demirović. Pokupila ga je očevim Mercedesom na čiovskom mostu i odvezla se sa njim ravno do svoje kuće. Vukla ga je ispod auta više od dva kilometra. Sudac Dinko Mešin odlučio je da Ljiljana V. neće u zatvor. Prekvalificirao je optužbu sa neizravne namjere u nehaj te zatvorsku kaznu zamijenio radom za opće dobro. 

Branitelj Vinko Ljubičić žalit će se jer smatra da okrivljenica nesreću nije mogla izbjeći. Navodi kako se prometna nesreća dogodila po noći u uvjetima smanjene vidljivosti. Padala je kiša, a most nije bio osvijetljen. Zatražio je oslobađajuću presudu.

Vozačica pješaka nije ni vidjela, pao je na mostu sa 3 promila alkohola u krvi

Demirović je sa velikom koncentracijom alkohola, više od tri promila, pao na mostu te se krenuo dizati kada ga je pokupio Mercedes i usmrtio na licu mjesta. Ljiljana V. vozila je tek koji kilometar brže od ograničenja od 30 kilometara na sat, a nakon nesreće izmjerena je koncentracija alkohola od 0,8 promila. Demirovića je mogla primijetiti sa 14 metara udaljenosti te se mogla zaustaviti da je poduzela intenzivno kočenje, zaključak je prometnog vještaka.

Problem je samo što Ljiljana V. Demirovića uopće nije vidjela. Udarac je osjetila, ali je mislila kako su u pitanju spojevi na čiovskom mostu. Zbog klizave ceste Demirovića je odvukla do kuće ispod Mercedesa. Jedan mladić primijetio je da je nešto vuče ispod automobila. Mislio je da je kesa, no kada su se zaustavili, otkrili su da je tijelo.

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.