Vrh splitskog HDZ-a na ručku kod Keruma: "Bilo je šaroliko društvo, nismo o politici"

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

PREDSJEDNIK splitskog HDZ-a Petar Škorić i tajnik organizacije Tomislav Prljević posjetili su šefa HGS-a Željka Keruma u Rogoznici.

Škorić nam tvrdi kako nije istina da su Kerumu ponudili da odustane od kandidature za gradonačelnika Splita, što bi HDZ bio spreman kompenzirati dogradonačelničkom pozicijom na koju bi uskočio, a tko drugi, do nezaobilazni Jure Šundov.

"Bio je to slučajni susret. Tajnik i ja smo bili na proputovanju. Zadržali smo se sat vremena, bilo je tu veće šaroliko društvo, a o politici nismo razgovarali", uvjerava nas Škorić.

Prljević: Bio sam i s Pauletićem

Tajnik Prljević tek nam je kazao da nikakvih razgovora o bilo kakvim političkim ponudama i kombinacijama nije bilo, a pogotovo ne "o takvim kakve nitko ne može ni zamisliti."

"Bio sam i s Pauletićem prije no što je objavio svoju kandidaturu za gradonačelnika. I tu bi netko mogao izvući nekakve zaključke, potpuno bez ikakve osnove", komentirao je Prljević.

Kandidat MOST-a Robert Pauletić već je optužio HDZ-ovce za šurovanje s Kerumom, i to u konobi na obroncima Mosora. Druženje je bilo, ali unutarstranačko, Keruma nije bilo, tvrde nam HDZ-ovci. 

Ovaj sastanak vrha splitskog HDZ-a sa šefom HGS-a u Rogoznici došao je u jeku vrlo žestokog obračuna HDZ-ovog šefa poduzetnika Hrvoja Marušića i Keruma. Marušić se grozi Keruma koji nije dolazio na posao i podsjeća na dugove od milijardu i pol kuna, Kerumu nije jasno kako Marušića još uvijek toleriraju u HDZ-u kada im je nanio toliko štete.

Koalicija s HGS-om riješila bi HDZ-ovce muke

Pokušali smo čuti koju i od Keruma o ručku s HDZ-ovcima, no nije se javio. Škorić nam je, pak, otkrio da je Kerum ponudio domaću spizu i da se jeo mesni meni. 

Nije tajna da Andro Krstulović Opara, kandidat HDZ-a za gradonačelnika Splita, nije po volji dijelu HDZ-ovaca i njihovog biračkog tijela te se traže rješenja na krilnim pozicijama. Eventualna koalicija s HGS-om i kombinacija sa Šundovom na dogradonačelničkom mjestu riješila bi HDZ-ovce brige i Krstulović Opara bi sasvim mirno mogao čekati rezultate izbora. Teško da će išta biti od toga jer Kerum je uvjeren da će pobijediti. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.