Vrhovni sud: Nikica Jelavić nije kriv za ubojstvo Zorana Dominija

NAKON 11 godina raznih suđenja, Nikica Jelavić trebao bi postati slobodan čovjek. Vrhovni sud je, kako doznaje Večernji list, potvrdio oslobađajuću presudu Županijskog suda u Zagrebu kojom se Jelavića oslobađa krivnje za ubojstvo Zorana Dominija, kao i za pokušaje likvidacije Vjeke Sliška, Juraja Dodića i Ivice Bertića.

Presuda Županijskog suda iz 2009. godine bila je treća oslobađajuća presuda za Jelavića za isti zločin. Međutim, prve dvije presude je Vrhovni sud ukinuo i odredio nova suđenja. Ovoga puta suci Vrhovnog suda bili su zadovoljni suđenjem, te su morali priznati da protiv Jelavića nema dovoljno dokaza.

U obrazloženju svoje odluke, Vrhovni sud navodi da su "brojni svjedoci znatno oscilirali u svojim iskazima te da su na taj način sami destruirali vrijednost takvog svjedočenja". Obzirom na nekonzistentne iskaze ispitanih svjedoka, Vrhovni sud smatra, da je niži sud pravilno zaključio da pojedini svjedoci nisu bili vođeni istinom, već nekim drugim razlozima. Vrhovni sud u obrazloženju navodi, da u smislu materijalnih dokaza, protiv Jelavića postoje samo indiciji, koji po stavu Vrhovnog suda, sami po sebi, bez drugih dokaza, nisu dostatni za osuđujuću presudu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.