Vrijeđao bivšu curu, prijetio joj nožem, tukao ju i silovao. Dobio 4.5 godina zatvora

Ilustracija: Shutterstock

38-GODIŠNJI M.B. osuđen je za Županijskim sudom u Splitu na četiri i pol godine zatvora zbog maltretiranja i silovanja bivše djevojke.

Kako javlja Dalmacija Danas, sud ga je proglasio krivim jer je početkom lipnja upao u podstanarski stan bivše djevojke "u nakani svog spolnog zadovoljenja, zaključao vrata i odbio je pustiti van". "Unatoč tome što je odbila spolni odnos, opirala se, odgurivala ga nogama i rukama te plakala, govorila i ponavljala neka je pusti na miru i neka to ne čini, obavio je spolni čin s njom", stoji u optužnici.

Za silovanje je dobio tri godine i osam mjeseci, no osuđen je zbog još dva kaznena djela: što je te iste večeri ozlijedio bivšu curu (u padu na tlo je zadobila višestruke podljeve na lijevoj ruci) te jer je cijeli mjesec dana prije silovanja na javnim mjestima vikao i vrijeđao bivšu djevojku. 

Govorio joj je da je 'štraca, kurva i smeće' te joj stavio kuhinjski nož duljine oštrice 30 cm blizu vrata, a onda ga stavio i sebi pod vrat. Tako je počinio kazneno djelo nasilja u obitelji. Za to nedjelo je dobio 11 mjeseci zatvora, a za nanošenje ozljeda sedam mjeseci zatvora pa mu je izrečena jedinstvena kazna od četiri godine i šest mjeseci iza rešetaka.

Sud je kao olakotne okolnosti naveo prethodnu neosuđivanost muškarca, što je tijekom suđenja sve priznao, te da je od bivše djevojke zatražio oprost, ispričao se i izrazio kajanje.