Vučić: O Severini mislim sve najgore, ali ovo na granici je bilo glupo

Screenshot: Pink TV

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je u dnevniku režimske televizije Pink govorio o zadržavanju Severine na granici.

"Iznenadit ću vas sada ovim što ću reći. Ja sam jutros zvao Dačića, probudio ga, da vidim što se događa sa Severinom. On mi je rekao tako je i tako je i rekao mi je da nije privođena, zadržana je na granici dva sata. I ja mislim da je to jako glupo i nepotrebno. Ne zbog Severine, o kojoj sve najgore mislim.

Mi se moramo razlikovati od njih u svemu. Sačuvaj me Bože da vodim državu u kojoj će hapsiti svakoga tko sluša Thompsonove pjesme. Pustite ih sve, i Selmu Bajrami. To što oni mrze Srbiju, govore o sebi", rekao je Vučić.

Rekao je da će u idućih nekoliko dana "ukinuti spiskove".

"Nema tko u Srbiji danas nije reagirao od političkih partija i takozvane demokratske javnosti. Zato što je neka pjevačica, koja kaže da je Srbija genocidna država i da sam ja diktator i koja zna da su Srbi zločinci, alo voli ovdje uzimati pare. Šutjeli su, nijedno priopćenje nije otišlo za Nemanju Berića. 15 dana je bio u zatvoru, tučen i maltretiran", rekao je Vučić.

Vučić jučer: Berića hrvatske vlasti uhapsile samo zato što je Srbin

Vučić je jučer objavio da je u zgradi predsjedništva Srbije primio odvjetnika Nemanju Berića, kojeg je opisao kao Srbina kojeg su hrvatske vlasti uhapsile samo zato što je Srbin.

"Nećete vjerovati, proveo je 15 dana u hrvatskom kazamatu samo zato što je u svom automobilu pjevao pjesmu Baje Malog Knindže", objavio je Vučić na svom Instagram profilu uz fotografiju s Berićem.

Vučić: Hrvati zatvorili Srbina, slušao je Baju Malog Knindžu. Skupa ćemo na koncert

Severina: Neću više nikad doći u Srbiju dok vam ovaj ne sjaše s vlasti

Podsjećamo, Severina je nakon razgovora ipak puštena da uđe u Srbiju, ali se vratila u Hrvatsku. 

"Na ispitivanju su mi bez suvišnih pojašnjenja krenuli postavljati pitanja što mislim o Srebrenici, Oluji, zašto sam podržala demonstracije protiv iskapanja litija i napisala da je to Srbija koju volim. Dotakli su se i Jasenovca, a došli su i do Tuđmana. Treba li reći da mi je policajac, u 30-im godinama, stalno pokušavao objasniti da samo radi svoj posao, jer sam ja javna osoba i imam društveni utjecaj pa eto...", rekla je potom Severina.

"Srbijo, volim te... i želim da što prije postaneš demokratska. Ali neću više nikad doći u Srbiju dok vam ovaj ne sjaše s vlasti. Znamo svi dobro koji", dodala je. 

Oglasila se Severinina odvjetnica

O svemu se oglasila i Severinina odvjetnica Jasminka Biloš.

"Ispitivali su je o njenim stavovima vezano za Srebrenicu i genocid, što nije bilo nužno ispitivanje jer se radi o povijesnim činjenicama. Nadalje su je ispitivali o nekim njezinim drugim stavovima, što je ona smatrala zastrašivanjem i maltretiranjem. Zatražila je svoje osobne dokumente i povratak u Republiku Hrvatsku, što joj je na kraju i omogućeno, iako joj je rečeno da može nastaviti put i u Srbiju, što ona nije željela", izjavila je između ostalog Biloš.

"Otpao je i razlog zašto je krenula na taj put, a i nije se osjećala više sigurno putovati u Srbiju. Kako god mi to zadržavanje pravno definirali, ono je ipak bilo oduzimanje slobode na nekoliko sati jer se ona nije mogla vratiti ni nastaviti svoj put. O svemu smo zato obavijestili Ministarstvo vanjskih poslova te očekujemo njihovu daljnju reakciju", dodala je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.