Vulin: Ja sam popisivao one koji nisu dobrodošli u Srbiju, zaboravio sam puno ološa

Foto: EPA

Potpredsjednik vlade Srbije Aleksandar Vulin rekao je da je kao ministar policije i direktor BIA-e po "zakonu i savjesti sastavljao popis onih koji nisu dobrodošli u Srbiju", dodajući da žali što im se nije više posvetio.

"Popise sam sastavljao ja, kao ministar policije i direktor BIA-e po zakonu i po savjesti i žalim što im se nisam više posvetio jer vidim koliko ološa je nepravedno zaboravljeno. Aleksandar Vučić o tome nije bio upitan niti je trebao biti", rekao je Vulin nakon što je Severina zadržana na srpskoj granici, prenosi Nova.rs.

"Molili su me preko menadžera i premijera svojih država"

Rekao je da su svi s popisa tražili da im se zabrana ukine i da su svi govorili da ima gorih od njih i da su svi "kukali da im zabrana uzima novac ili ih ometa u upravljanju imovinom koju posjeduju u Srbiji".

Vulin je dodao da su neki od njih molili osobno, neki preko menadžera, a neki i preko premijera svojih država. "Mnogi su pokušavali tajno doći do Aleksandra Vučića, koga su javno pljuvali", poručio je Vulin.

Vulin je naveo da je nekima na srpskim granicama rečeno da nisu dobrodošli zato što su "pjevali o Orićevim klanjima Srba na Božić, nekima zato što su prebijali djecu na koncertima, a na mrežama psovali srpsku majku, pjevali da im ne može nitko ništa jer 'jači su od Srbije', halakali dok su pokazivali simbole Velike Albanije, slavili Antu Gotovinu".

"Na popis sam stavio brojne ustaše"

Dodao je da je na popisima koje je sastavljao bilo stranih državljana "koji su u Srbiju dolazili kako bi sudjelovali u nasilnim protestima, ali i narko-bosova od kojih i sada strepe od Sarajeva do Prištine i Skoplja, a u Srbiji su im oduzimana vozila i vraćani su pješke preko granice".

Istaknuo je da je na popis uz mjeru obaveznog zadržavanja i pojačane kontrole stavio i "poslanike iz Skupštine Crne Gore koji su glasali da je Srbija genocidna".

"Na spiskove sam osobno stavio kao ministar policije i direktor BIA-e i Srbe koji nose cvijeće na grob šiptarskim ubojicama, a i brojnim ustašama koji u Vukovaru pjevaju Juri i Bobanu, a onda bi htjeli doći u Bač i još jednom nam pljuju u lice", rekao je Vulin.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.