WizzAir uspostavlja novu zračnu bazu u Sarajevu, uvode sedam novih linija

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

MAĐARSKA zrakoplovna tvrtka WizzAir uspostavit će u Sarajevu svoju novu zračnu bazu te će od svibnja glavni grad BiH povezati sa sedam destinacija u Europi, najavili su danas predstavnici te tvrtke i sarajevske zračne luke.

WizzAir je nakon dugotrajnih pregovora s upravom zračne luke u Sarajevu ipak odlučio uspostaviti izravne letove iz tog grada ka Europi, uključujući London, Pariz i Bruxelles te gradove u državama poput Njemačke i Švedske u kojima živi puno ljudi podrijetlom iz BiH.

Direktor odjela za promet zračne luke u Sarajevu Nermin Zijadić kazao je kako od uspostave WizzAirove baze očekuju i veći promet pa tako i prihode, a prednost vidi u tome što će ova tvrtka u Sarajevu stalno držati jedan zrakoplov tipa Airbus 320.

"Uvjeren sam da će Wizz Air pozitivno utjecati na ekonomski razvoj i rast turizma u Bosni i Hercegovini", izjavio je Andras Rado, glasnogovornik tvrtke koja je ranije otvorila svoju zračnu bazu u Tuzli.

Sarajevska zračna luka gotovo je zamrla u pandemiji prouzročenoj koronavirusom, a ovisila je o inozemnim zračnim prijevoznicima koji su značajno reducirali svoje linije prema glavnom gradu BiH. Croatia Airlines je tako sve svoje letove između Sarajeva i Zagreba obustavila do kraja veljače

Od bankrota tvrtke BH Airlines prije četiri godine BiH nema svoga zračnog prijevoznika.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.