Zadarska liječnica kolegi pisala prekovremene u bolnici, on radio u njezinoj klinici

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Šefica odjela u zadarskoj bolnici uhićena je zbog sumnje da je kolegi odobravala plaćene dopuste i pisala prekovremene sate dok je radio u njezinoj privatnoj klinici, zbog čega je kazneno prijavljena i predana u policijski pritvor, priopćila je zadarska policija.

Policija je, ne navodeći identitete, objavila da je zbog zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službene ili poslovne isprave prijavila 58-godišnju liječnicu i godinu dana starijeg liječnika. 

Neslužbeno se doznaje da je riječ o voditeljici Odjela za oftalmologiju i optometriju Opće bolnice Zadar Suzani Konjevod i njezinom kolegi, liječniku Samiru Čanoviću.

Kao šefica odjela kolegi odobravala godišnji, on za to vrijeme radio u njezinoj klinici

Policija sumnja da je od početka 2019. do kraja 2023. liječnica kao voditeljica odjela "neosnovano i neutemeljeno odobravala osumnjičenom višekratno plaćene dopuste, iako svjesna da na to nema pravo". Za to vrijeme osumnjičeni liječnik je obavljao prethodno zakazane medicinske preglede i zahvate u njezinoj privatnoj poliklinici.

Neosnovani plaćeni dopusti su liječniku obračunati i plaćeni prilikom obračuna plaće, a sve na štetu zdravstvene ustanove u vlasništvu RH, navodi policija.

Njena klinika zaradila 55 tisuća eura, bolnicu oštetili za 25 tisuća

Osumnjičeni su i da su za vrijeme radnog vremena u zdravstvenoj ustanovi obavljali zdravstvene preglede i operacijske zahvate u privatnoj poliklinici i pritom upisivali neistinite podatke o prekovremenom radu.

"Postupanjem na navedeni način osumnjičeni su izravno sebi pribavili protupravnu imovinsku korist u iznosu od gotovo 25.000 eura, a za koji iznos su ujedno i oštetili zdravstvenu ustanovu u vlasništvu RH. Privatnoj poliklinici je pribavljena protupravna imovinska korist u iznosu od preko 55 000 eura", izvijestila je policija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.