Policajcima u Zagrebu čovjek na ulici bio sumnjiv. U autu mu našli alat za provale

Ilustracija: Josip Regovic/PIXSELL

POLICIJSKI službenici zagrebačke kriminalističke policije su u četvrtak oko 2:20 na području Črnomerca uočili 40-godišnjeg muškarca koji se sumnjivo ponašao. Pretragom njegovog osobnog automobila zagrebačkih registarskih oznaka su uočili alat pogodan za počinjenje provala u osobne automobile, javlja Policijska uprava zagrebačka.

U automobilu su pronašli pet odvijača različitih dužina, svjetiljke, kliješta, torbu s USB-priključkom i računalo za osobni automobil marke Volkswagen. Policajci su istog dana obavili pretragu i drugog osobnog automobila kojim se koristi osumnjičeni muškarac. 

U njemu su pronašli dvije registarske pločice nacionalnih bosansko-hercegovačkih oznaka, četiri zagrebačke registarske pločice, centralno računalo vozila, priključak na kompjuter motora vozila, stražnje bočno staklo automobila, električni uređaj tzv. "elektro šoker", detektor signala, kontakt ključ za daljinsko otvaranje, snop ključeva za razna vozila i teleskopsku palicu.

Policijski službenici su po završetku kriminalističkog istraživanja osumnjičenog 40-godišnjaka predali pritvorskom nadzorniku. Nadležnom državnom odvjetništvu u Zagrebu su podnijeli kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela "Izrada i nabavljanje oružja i sredstava namijenjenih počinjenju kaznenog djela“.