Zagrebačka zločinačka organizacija: Krojf u odsutnosti osuđen na tri godine zatvora

POZNATI zagrebački kriminalac Miljenko Žaja Krojf danas je u odsutnosti nepravomoćno osuđen na tri godine zatvora zbog krađe dvaju Mercedesa koje je kasnije, uz plaćanje otkupnine, vratio vlasnicima.

Zbog 16 mjeseci odležanih u pritvoru tijekom suđenja "zagrebačkoj zločinačkoj organizaciji", Žaji nakon pravomoćnosti presude ostaje provesti u zatvoru samo još godinu i osam mjeseci. Te krađe skupocjenih automobila izdvojene su iz optužnice za "zločinačku organizaciju", a na suđenju je dokazano kako je Krojf bio organizator toga posla.

Protiv njega je svjedočio Zoran Miletić koji je automobile krao nakon čega bi Krojf nazvao vlasnike i tražio novac za "otkup". U samo te dvije krađe Mercedesa, a bilo ih je mnogo više, Miljenko Žaja je od vlasnika iznudio 90 tisuća kuna. Po ovoj presudi Žaja mora vratiti taj novac vlasnicima Mercedesa, a kao otegotna okolnost mu je ubrojeno i stalno opstruiranje postupka. Kao olakotna okolnost mu je uzeta činjenica da prije nije osuđivan, a zbog toga što je nezaposlen, neće morati platiti troškove postupka.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.