Zagrebački poduzetnik tijekom izolacije išao na nordijsko hodanje, sud ga oslobodio

Ilustracija: Marko Lukunic/PIXSELL (nije fotografija događaja iz teksta)

OPĆINSKI prekršajni sud oslobodio je zagrebačkog poduzetnika M.P. krivnje za kršenje samoizolacije jer je utvrdio da je morao prekršiti izolaciju da bi išao na nordijsko hodanje. 

Državni inspektorat je Zagrepčanina prijavio za kršenje samoizolacije jer je 6. svibnja zatečen izvan svog doma, gdje mu je bila propisana izolacija. Prijavili su ga za nepridržavanje sigurnosne mjere za zaštitu pučanstva od zaraznih bolesti, izolacije u vlastitom domu ili drugom odgovarajućem prostoru. 

Okrivljeni M.P. se na sudu očitovao o optužnom prijedlogu. Kazao je da se ne smatra krivim i da poriče djelo koje mu se stavlja na teret. Rekao je da je točno da 6. svibnja u 10:21 ujutro nije poštovao naređenu mjeru izolacije u vlastitom domu na adresi u Zagrebu jer se tada nalazio u šetnji na Svetom Duhu. Ispričao je da je bio na nordijskom hodanju iznad kuće u šumi i to iz zdravstvenih razloga, s obzirom na to da ima ugrađena četiri stenta u nogama i dva na srcu te su mu liječnici dali preporuku i obvezu da treba svaki dan najmanje 60 minuta hodati kako ne bi ugrozio svoje zdravstveno stanje. Kazao je da se ne osjeća krivim jer smatra da na taj način nije nikoga svjesno ugrozio.

Sudu je priložio i medicinsku dokumentaciju. U njoj je bila i potvrda liječnice medicine rada u kojoj ona izričito navodi da je u vrijeme izolacije od 02.05. do 16.05.2020. morao napraviti prekršaj iz zdravstvenih razloga, zbog dijagnoza navedenih u navedenoj liječničkoj potvrdi. Naglasila je da mu je izričito propisana obavezna šetnja.

Sudac je sve to prihvatio i zaključio da nije dokazano da je okrivljenik počinio prekršaj na način i pod uvjetima kako mu se to optužnim prijedlogom stavlja na teret. Troškove postupka snose porezni obveznici.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.