Zapela istraga: Ni nakon tri tjedna nema odgovornih za nesreću trajekta Tin Ujević

NI TRI TJEDNA nakon nezgode Jadrolinijina trajekta Tin Ujević u splitskoj gradskoj luci nema odgovornih. Istraga Lučke kapetanije u Splitu još traje, a dokle se došlo ne zna ni kapetan Mario Babić, državni tajnik za more.

"Zapovjednik je bio primjeran..."

"Ispitivanje obavlja neovisno povjerenstvo. Neka budu neovisni do kraja. Pustite kolege pomorce. Tuku svoj teški kruh... Gledajte, radi se o zapovjedniku koji plovi 38 godina, bio je primjeran... Pustite optužnicu, neka mi vidimo kako se to dogodilo, da se više ne ponovi", nije se moglo doznati previše od tajnika Babića. 

Tinom Ujevićem se bavi i istražni sudac Slavko Lozina, koji poduzima istražne radnje protiv nepoznatog počinitelja. Čeka nalaz vještaka, koji inače nije utvrdio nikakvu neispravnost brodske tehnike, što je, više-manje, poznato. Kako stoje stvari, zapovjednika Damira Rušinovića čeka optužni prijedlog i Lučke kapetanije i Državnog odvjetništva.

Tin Ujević vratio se na svoju liniju za Stari Grad. A Hvarani su upravo ovih dana prosvjedovali zbog ukinuća jutarnje linije. Nije problem samo što novine na otok sad stižu tek nakon podneva, tvrde i da je Tin Ujević potpuno neprimjeren za njihovu liniju i traže neki bolji trajekt. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.