Zastupnica nacionalnih manjina požalila se da su je svi ignorirali na otkrivanju spomenika Majci Terezi

Foto: Patrik Macek/Pixsell

SABORSKA zastupnica pet nacionalnih manjina Ermina Lekaj Prljaskaj, koja je kao izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora nazočila svečanosti otkrivanja spomenika Majci Terezi u Poreču, požalila se u petak kako je organizator tog događaja ignorirao činjenicu da je na svečanosti i izaslanica predsjednika sabora, a da se na isti način prema njoj odnosio i bivši predsjednik države Stjepan Mesić.

''Iako sam bila Vaša izaslanica, a i sama sam saborska zastupnica, organizator događanja, konkretno Idris Sulejmani iz Udruge Albanaca Grada Poreča - Parenzo, grubo je narušio elementarna pravila protokola na način da uopće nije spomenuo da se na manifestaciji nalazi izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora'', požalila se Lekaj Prljaskaj u pismu Gordanu Jandrokoviću.

"Među uglednim gostima (...) bio je i bivši predsjednik Mesić koji me u toku čitavog događanja, kao Vašu izaslanicu, potpuno ignorirao, a smatram da je na takav način ignorirao i samu instituciju  koju sam predstavljala", navodi zastupnica u pismu.

Nakon svega zaključuje da je takvim ''grubim i neprimjerenim postupcima'' bitno unižena dostojanstvenost same manifestacije, što je, dodaje, potpuno suprotno Jandrokovićevoj intenciji kada ju je imenovao svojom izaslanicom, želeći tako iskazati posebno poštovanje prema prigodi koja je bila u temelju svečanosti u Poreču.

Poreč se u četvrtak pridružio nekolicini svjetskih gradova koji su dobili kip humanitarke sv. Majke Terezije na čijem su svečanom otkrivanju bili mnogi predstavnici iz nekoliko zemalja, među kojima i albanski predsjednik Ilir Meta, a blagoslovio ga je albanski kardinal Ernest Simon Troshani.

Podizanje spomenika Majci Terezi u Poreču potaknula je zajednica Albanaca u tom gradu koja ima oko 7000 pripadnika.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.