Zastupnici Gradske skupštine u Zagrebu proslavili "otvaranje žičare na Sljemenu"

Video: Index.hr, Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

GRADONAČELNIK Bandić je prošle godine obećao kako će do danas, 31.12. 2018. godine biti otvorena žičara na Sljemenu. 

Iako do toga nije došlo, zastupnici u Gradskoj skupštini Grada Zagreba Matej Mišić i Renato Petek održali su konferenciju za medije u kojoj su proslavili "otvorenje žičare".

Uz šampanjac su dvojica zastupnika, prvi iz SDP-a, a drugi iz stranke Naprijed Hrvatska! - Progresivni Savez, proslavili otvaranje nove najsuvremenije Sljemenske žičare.

Podsjetili su kako je gradonačelnik prošle godine najavio da će žičara biti otvorena na današnji dan te poručili kako im je drago da je do toga došlo.

"Danas Sljeme postaje Alpe"

"Nakon 4225 dana, kao što možete vidjeti danas se otvara moderna, suvremena zagrebačka žičara", rekao je zastupnik Mišić, a okupljeni su zapljeskali. 

Danas Hrvatska postaje Švicarska, a Sljeme postaje Alpe. 84 suvremene svemirske gondole prevozit će 1500 putnika u satu. iza nas vidite ovu modernu zgradu koja će biti jedna od postaja žičare o čemu će poslije kolega Petek. Moramo posebno zahvaliti dvojici ljudi bez kojih ovo ne bi bilo moguće. S jedne strane gradonačelnik Bandić, čovjekoljub, s druge strane imamo predsjednika Skupštine, Mikulića, koji je godinama podržavao proračun Grada Zagreba, kao i HDZ, samo da bi ova žičara danas, na vrijeme 31.12.2018. godine kao što je gradonačelnik i najavio bila otvorena", rekao je zastupnik Mišić.

"12 godina sam čuvao skije"

Potom je progovorio njegov kolega zastupnik Petek.

"Dobar dan svima, ja sam neopisivo radostan jer sam kao skijaš 12 godina čuvao skije kada nas je prvi put gradonačelnik obavijestio o žičari. One su nabrušene, spremne i danas sam obuzet radošću da ću konačno moći sjesti u gondolu i spustiti se sa Sljemena. Ono što eventualno netko tko nije čovjekoljub ne može vidjeti, a to je da je ovdje stvarno žičara. Stoga sam zamolio moga prijatelja, majmuna, da nas uvede u jedan čaroban svijet gdje je gradonačelnik koji daje obećanja koja nitko ne može vidjeti da su se ostvarila.  Stiga vas molim zažmirite i on će vas uvesti u taj svijet čarolije. 3, 2, 1... vjerujem da vi sada možete vidjeti prekrasne gondole", ispričao je Petek okupljenima držeći igračku majmuna u ruci.

"Kolega Mišić je već rekao nešto više o njima. Ja ću vam reći da je u zadnjem trenutku došlo do preinaka o stanicama pa su one preimenovane. Prva stanica se zove Ćorićevo, druga Milićevićevo, a treća vezana za našeg prijatelja Zagrepčaneca Polovanecovo. O svom iskustvu o političkom preživljavanju gradonačelnik kao iskusni mačak svakih šest mjeseci najavljuje projekt velebne žičare na sljeme", rekao je Petek.

Potom je s kolegom otvorio šampanjac za koji je rekao da stoji 12 godina, od prvog obećanja o žičari. Cijelo vrijeme je u pozadini svirala pjesma "Na Sljeme". Kada su otvorili šampanjac, dobili su pljesak te su podijelili čaše okupljenima, među kojima je bio i saborski zastupnik Gordan Maras.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.