Slovenska policija pronašla "predmet sličan bombi" na granici s Hrvatskom, promet je satima bio blokiran

Foto: Index/Google Street View

GRANIČNI prijelaz Kaštel - Dragonja u Istri bio je zatvoren tri sata zbog sumnje da se u autobusu hrvatskih oznaka  nalazi bomba.


Razvoj događaja pratite na Indexu

Kako javlja slovenski portal 24ur, slovenski policajci su odmah pretražili autobus i našli "sumnjivi predmet sličan bombi", ali nije se radilo o eksplozivnoj napravi. 24ur navodi kako je slovenska policija utvrdila da incident ima obilježja kaznenog djela.

Policajac uočio sumnjivi predmet prilikom rutinskog pregleda autobusa


Kako neslužbeno doznajemo, jedan je slovenski granični policajac prilikom pregleda autobusa kod nogu jednog od putnika, inače hrvatskog državljanina, primjetio predmet koji mu se učinio sumnjivim. Iako je odmah utvrđeno da se ne radi o eksplozivnoj napravi, hrvatski državljanin priveden u policijsku postaju u Kopru na obradu.

Granični prijelaz je opet otvoren nešto prije podneva, a slovenska policija će o incidentu na granici u 14 sati održati konferenciju za medije, na kojoj će biti poznato više informacija.

Kako doznajemo, slovenska policija pretražila je autobus hrvatske tvrtke Črnja tours, koji je putovao za Istru.

Kako su nam rekli u istarskoj policiji, dojavu o zatvaranju graničnog prijelaza dobili su od slovenske policije u 8:45 zbog postupanja slovenske policije na granici. Tri sata kasnije sa slovenske strane su javili da je promet normaliziran.

Tvrdio da ima bombu

Kako javlja slovenski portal Primorske novice, granični prijelaz bio je zatvoren nakon što je muškarac u autobusu s hrvatskim registarskim oznakama glasno tvrdio da ima bombu. Isti portal javlja da je priveden muškarac koji je tvrdio da ima bombu.

Sam autobus je, javljaju Primorske novice, pušten dalje.

Osobna vozila bila su preusmjerena na prijelaz Sečovlje. Za teretna vozila bio je zabranjen promet i na obilaznim pravcima.

"S obzirom na to da je istraga o sumnji na kazneno djelo još uvijek u tijeku, zbog sigurnosti ljudi i imovine zatvoren je promet u oba smjera", javili su iz slovenske policije.

HAK je obavijestio tek kako je "zbog tehničkih problema zatvoren granični prijelaz Kaštel".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.