Zatvorenik iz BiH: Nisam, majke mi, pobjegao. U zatvoru se nitko ne javlja na telefon

Foto: Klix.ba

"OVDJE Ferid Suljović, hoću demantirati bijeg iz zatvora. Ma nisam, majke mi mile, pobjegao. Evo me u Sarajevu, skupljam nalaze za operaciju. Tražio sam produženje prekida kazne za još mjesec", javio se Dnevnom avazu telefonski Ferid Suljović Ćićo, zatvorenik iz BiH za kojim je raspisana tjeralica nakon što se u petak 28. kolovoza nije vratio u Kaznenopopravni zavod (KPZ) Mostar.

Potvrdio je da mu je Općinski sud Mostar odobrio 30-dnevni prekid kazne čijom je presudom bio osuđen na godinu zbog niza teških krađa. Tražio je prekid kazne radi operacije lijevog lakta. Međutim, Suljović objašnjava da zbog korone nije uspio na vrijeme prikupiti nalaze i da se sudu u Mostaru javio za dodatno produženje i za naredni mjesec.   

"Otišao sam u sud u Mostaru i obratio se sucu Dominiku i rekao da hoću da produžim još mjesec dana zbog operacije. On je meni rekao: 'Gospodine mi nemamo više ništa s tobom, obratite se Sarajevu, jer vam je kazna od godinu dana izrečena u Mostaru istekla'", objašnjava Suljović. 

Suljović, koji u Mostaru izdržava i kaznu od dvije godine i osam mjeseci koliko mu je dosudio Kantonalni sud u Sarajevu, kaže da je podnio zahtjev sutkinji za produženje prekida kazne.

"Zovem na dva broja u zatvor, ali nitko se ne javlja na telefon"

Kaže da je dobio papir da pošalje još nalaza i da sada čeka odgovor od suda za još mjesec dana produženja. S tim da je sve nalaze izvadio za operaciju. Dodaje kako je jutros bio kod anesteziologa i da se trebao vratiti u Mostar i čekati odgovor od suda. 

Suljović tvrdi da se pokušao javiti upravi KPZ-a Mostar, no da se nitko ne javlja na telefon.

"Ne mogu nikoga da dobijem ni na jedan broj koji ima na stranici KPZ-a Mostar, nitko se ne javlja na ona dva broja. Nije bijeg. Izašao sam na pregled da se liječim. Imam sve dokumente da sam podnio novi zahtjev, imam dokaze", zaključuje Suljević u razgovoru za Avaz. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.