Zbog HTV-ova priloga, Slovenci se boje za sigurnost Boruta Pahora na ljetovanju u Hrvatskoj

PO MIŠLJENJU nekih slovenskih medija objaviti gdje u Hrvatskoj ljetuje Borut Pahor je opasno, a posebno zbog toga što je samo nekoliko dana prije toga u Sloveniji uhvaćen Josip Zagajski koji je s bombama krenuo na predsjednika slovenske vlade.

Borut Pahor je o spornom prilogu HTV-a rekao kako spada u slobodu medija te se nije želio previše upuštati u komentiranje tog televizijskog uratka. Delo piše da Pahorove kolege iz vlade nisu toliko mirne zbog činjenice da je javna televizija objavila mjesto ljetovanja političara kojemu se prije nekoliko dana prijetilo bombama. Posebna je zabrinutost za sigurnost članova Pahorove obitelji.

Pahor ove godine neće u Hrvatsku

Slovenski premijer navodi kako ove godine ne namjerava ljetovati u Hrvatskoj, ne zbog političkih odnosa dviju država ili svoje sigurnosti, nego zbog krizne financijske situacije u državi kojoj je na čelu. Kaže kako će članovi njegove vlade dobiti godišnji odmor tek kada obave sav posao koji se mora obaviti, a tvrdi kako toga posla ima mnogo.

Prašina se u slovenskoj javnosti podigla i zbog toga što Pahor svoju vikendicu u Hrvatskoj nije prijavio Komisiji za sprječavanje korupcije, a on se od tih napada brani argumentom da ona nije u njegovom vlasništvu, nego je od majke njegove životne suputnice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.