Zbog "medijske halabuke" Kerum raskinuo ugovor o gradnji vrtića s prijateljem Livajom

OSTAJUĆI vjeran odluci da s novinarima ubuduće komunicira samo pismeno, Željko Kerum preko svog je gradonačelničkog ureda medijima poslao priopćenje u kojem navodi kako će se opremanje vrtića ipak izvršiti primjenom postupka javne nabave. No, Kerum, čini se, i dalje ne shvaća da je postupak tako trebao teći od samog početka već novinarima predbacuje što vrtići neće biti gotovi na vrijeme jer se podigla buka oko njegove direktne pogodbe s prijateljem Ivicom Livajom.

U Kerumovom priopćenju ističe kako će sve dosad izvršene građevinske poslove i poslove koje treba dovršiti u tri splitska vrtića u kojima je opremanje počelo platiti Kerum d.o.o. pa Grad Split iz svoje blagajne nije još morao platiti ništa, dok će se ostali vrtići opremati nakon provođenja natječaja.

"U konačnici to znači da će otvaranje vrtića kasniti", ističe se u priopćenju u kojem također stoji podsjetnik kako je Kerum obećao da će u školskoj godini 2009./2010. u splitskim vrtićima biti mjesta za svu djecu. "U tom su cilju poduzete sve mjere kako bi se svi potrebni radovi za realizaciju obećanja dovršili u obećanom roku.U suradnji sa stručnim službama procijenjeno je da se to može realizirati isključivo uz primjenu instrumenta 'žurnosti' kojeg predviđa Zakon o javnoj nabavi", priopćio je Ured splitskog gradonačelnika Keruma.

"Kako je u međuvremenu stvorena 'medijska halabuka' s ciljem kompromitiranja gradonačelnika osobno, pri čemu su se u javnosti iznosile improvizirane brojke i paušalne procjene cijelog posla te samim tim dovodio u pitanje moralni dignitet gradonačelnika osobno te se pod znak pitanja dovodile njegove poštene namjere, gradonačelnik je odlučio raskinuti ugovore s tvrtkom TAHO KERAMIKA s ugovorenim iznosima od 83.103,85 kuna (bez PDV-a) i 157.208,00 kuna (bez PDV-a)", navodi se u Kerumovom priopćenju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.