Zbog obračuna pred Vanillom splitska policija traži 10 dana zatvora za sina poduzetnika Budalića

ZBOG remećenja reda i mira splitska policija traži 10 dana zatvora za sina poduzetnika Ivana Budalića, 22-godišnjeg Antu Budalića i njegovog prijatelja Miodraga Z.

Optužni prijedlog tereti Budalića da je prije deset dana na parkingu kluba Vanilla na Poljudu svojim terencem Porsche Cayenne najprije dvaput udario 26-godišnju M. C., a potom izudarao 27-godišnjeg D. C. V., i to zato jer mu je prigovorio na ponašanju.

Prema policijskom izvješću, u jednom trenutku uspio ih je razdvojiti D. Č. pa je na mladića nasrnuo Budalićev prijatelj te ga nastavio udarati šakom u glavu, radi čega je na trenutak izgubio svijest.

Pijan Porscheom udarao djevojku?

Obračun pred Vanillom zbio se oko 4 sata, policijska patrola pred diskotekom je zatekla djevojku i ozlijeđenog mladića, kojeg su kolima Hitne medicinske pomoći prevezli na Očni odjel splitske bolnice. Konstatirali su mu puknuće arkade i podljeve po glavi.

Operativnim radom policajci su za nepuna dva sata došli do Budalića i njegovog prijatelja. Alkotestirani su. Budaliću su našli 1 promil alkohola, prijatelju 1,13 promila. Po vlastitom priznanju, pili su žestoka pića i viski.

Budalić: "To je nekakva zabuna, nemam ništa s tim"

Ante Budalić kategorički je Indexu zanijekao da ima bilo što s premlaćivanjem 27-godišnjaka i udaranjem djevojke golemim terencem Porsche.

"To je nekakva zabuna, ne mogu vjerovati da me policija prijavila. Nisam vozio, niti sam ikoga udarao. S tim momkom, koji je napadnut, našao sam se na kavi idući dan, i on sam će potvrditi da ja nemam ništa s tim. Povezali su me sa incidentom zbog mog auta kojeg nisam vozio", kazao nam je Budalić, koji redovito vozi automobile najviše klase.

Prije godinu i pol uhvatili su ga za upravljačem Porschea 911, a koji mjesec kasnije doživio je i prometnu nesreću s Bentleyem Continentalom. 

Napadnuti mladić: "Nisu me udarali ni Budalić, ni njegov prijatelj"

Čuli smo se i s premlaćenim mladićem. Tvrdi nam da ga nisu udarali ni Budalić, a ni njegovi prijatelj. Tko ga je udarao, ne zna. "Nisam nikoga vidio. To je bila neka veća gužva, ja sam dobio par udaraca, ništa posebno. Ante nema ništa s tim, a ni njegov prijatelj. Nije istina da mi je pukla arkada, niti sam gubio svijest", kategorički se ogradio napadnuti od policijske verzije događaja. 

Slučaj je na koncu završio na splitskom Prekršajnom sudu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.