Zbog velikog interesa, cijena članstva u vehabijama pala na 800 kuna

OPISUJUĆI trenutnu situaciju u Gornjoj Maoči, gdje je u policijskoj akciji Svjetlost uhićeno sedam vehabija i zaplijenjena veća količina oružja, stanovnik susjednog sela Gornji Rahić Jusuf Šabanović za Glas Srpske kazao je kako je akcija izvedena na krivi način jer je sve moglo biti napravljeno i s puno manje policajaca.

"Ovako su samo stvorili novi inat, a vehabije su dobile podršku čak i Bošnjaka čiju podršku do sada nisu imali", kaže Šabanović koji je ranije bio osuđen, jer je vehabiju Dževada Kopčalića u svibnju 2006. ubo nožem. Navodno je to napravio, jer je Kopčalić stalno uznemiravao maloljetne djevojčice srpske nacionalnosti. Šabanović također tvrdi da vehabija danas ima jako mnogo, posebno iz Sandžaka, a zbog čega je snižena cijena za priključenje vehabijama.

"Ranije su došljaci vehabije ovdašnjim Bošnjacima davali po 600 maraka da se priključe, puste bradu i skrate hlače, dok ta cifra danas iznosi oko 200 KM", priča Šabanović. Odnosno, danas za nešto manje od 800 kuna možete postati vehabija. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.