Zbog vremena u prekidu neke trajektne linije, kiša usporava promet u cijeloj zemlji

Screenshot: HAK

Zbog jakog vjetra na DC8 Prapratno - Zaton Doli (most Ston) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle. Obilazak: ŽC6295 Prapratno-Ston-Zaton Doli, javlja HAK.

Zbog prometne nesreće na autocesti A7 kod čvora RIJEKA ISTOK u smjeru Rupe vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h.

Kiša i mokri kolnici usporavaju promet u većem dijelu zemlje. Veća je opasnost od odrona na cestama u gorju. "Pozivamo vozače da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila i ne kreću na put bez zimske opreme", poručuju iz HAK-a.

Povremena su usporavanja zbog veće gustoće prometa na gradskim prometnicama i obilaznicama, osobito zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) te u zonama radova i privremene regulacije prometa. Potreban je dodatan oprez i strpljenje.

Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema na cestama:

  •     ŽC5217 Dobroselo-Mazin-Bruvno;
  •     sve lokalne i županijske ceste na području Korenice.

U prekidu su:

  • trajektne linije: Split-Vela Lika-Ubli, Sobra-Prapratno, Ploče-Trpanj, Sumartin-Makarska, Sućuraj-Drvenik;
  • katamaranske linije: Vis-Hvar-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Ubli-Korčula-Dubrovnik, Ubli - Korčula - Polače - Sobra- Šipanska luka - Dubrovnik, Jelsa-Bol-Split, Split-Stari Grad, Korčula-Hvar-Split.

Brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak plovi bez pristajanja u Srakane Vele i Unije.

Brodska linija Vodice-Prvić Šepurine-Prvić Luka-Zlarin-Šibenik plovi bez linije iz Vodica.