Zelenski: Bol prijateljskog turskog naroda je i naša bol

Foto: EPA

U SNAŽNOJ eksploziji koja je danas oko 14:20 po hrvatskom vremenu odjeknula u poznatoj turističkoj aveniji Istiklal u Istanbulu smrtno je stradalo najmanje šestero ljudi, a 81 osoba je ozlijeđena. 

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski napisao je na Twitteru da izražava sućut obiteljima žrtava i da želi brz oporavak ozlijeđenima.

"Bol prijateljskog turskog naroda je i naša bol", napisao je Zelenski.

"Italija izražava iskrenu sućut zbog nevinih žrtava"

Austrijski predsjednik Alexander Van der Bellen izrazio je "iskrenu sućut narodu Turske i građanima Istanbula" i poželio svim ozlijeđenima brz oporavak.

Sućut je izrazio i talijanski ministar vanjskih poslova Antonio Tajani.

"Osjećamo povezanost s turskom vladom i narodom. Italija izražava iskrenu sućut zbog nevinih žrtava. Naša krizna jedinica prati situaciju i kontaktira sunarodnjake", kazao je Tajani.

Macron: Eksplozija u Istanbulu se dogodila točno sedam godina nakon napada u Francuskoj

Francuski predsjednik Emmanuel Macron je danas istaknuo da se napad u Istanbulu dogodio točno sedam godina nakon što su ekstremisti Islamske države ubili 130 ljudi u pariškim kafićima, u kazalištu Bataclan i na francuskom nacionalnom stadionu.

"Na tako simboličan dan za našu naciju, dok mislimo na žrtve stradale 13. studenoga 2015., napadnuto je srce turskog naroda, Istanbul. Dijelimo vašu bol. Na vašoj smo strani u borbi protiv terorizma", rekao je Macron.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.