Zelenskij: Jučer je evakuirano puno manje ljudi. Rusi muče naše ljude u Mariupolju

Screenshot: Facebook

IZ UKRAJINSKIH gradova u petak je ukupno evakuirano svega 7144 ljudi, izjavio je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij u najnovijem televizijskom obraćanju, dodavši da je to znatno manje nego u prethodna dva dana.

Zelenskij je optužio Rusiju da onemogućava ljudima da napuste opkoljeni grad Mariupolj te je rekao da će Ukrajina pokušati u subotu tamo isporučiti hranu i lijekove.

Gotovo 40.000 ljudi napustilo je brojne gradove kroz humanitarne koridore u četvrtak, povrh njih 35.000 koji su uspjeli proći u srijedu, objavile su ukrajinske vlasti.

Zelenskij je kazao da su u petak uspjeli pobjeći stanovnici iz Černihiva, Energodara, Hostomela i Kozarovičija.

Vlasti su ranije objavile da je situacija u Mariupolju kritična dok ruske snage stežu obruč oko tog crnomorskog lučkog grada, u kojem je zbog bombardiranja i 12-dnevne blokade broj žrtava premašio 1600.

Stanovnici Mariupolja, strateški važnog grada s više od 400.000 stanovnika u mirnodopsko vrijeme, već su više od tjedan dana bez struje i vode.

"Ruska vojska ne dopušta dostavu pomoći u taj grad i kontinuirano muči naše ljude... sutra ćemo pokušati ponovno, pokušati ponovno poslati hranu, vodu i lijekove", izjavio je Zelenskij.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.