Želi ga ubiti puškom: 78-godišnji zadarski diler prijetio smrću državnom odvjetniku

ZADARSKI diler, koji je pola od svog 78 godina dugog života proveo po zatvorima, Marko Lerga zaprijetio je županijskom državnom odvjetniku Ivanu Galoviću da će ga ubiti puškom kroz prozor.

Incident se dogodio nakon što je odvjetnik u petak oko 16 sati izašao iz Županijskog suda, a diler ga je primijetio s terase obližnjeg kafića. Odvjetnik je cijeli slučaj prijavio policiji koja će podnijeti kaznenu prijavu zbog prijetnje smrću i optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira, piše Večernji list.

Odlučio ga prijaviti kada mu je zaprijetio da će ga ubiti puškom kroz prozor

"Svašta mi je izgovorio, prijetio je meni i cijelom pravosuđu, ali kad mi je rekao da će me upucati puškom kroz prozor, odlučio sam ga prijaviti jer sam čuo da živi negdje u blizini pa me vjerojatno i može vidjeti kroz prozor na mom radnom mjestu što je jako neugodno", rekao je odvjetnik te dodao kako ga je diler i prije provocirao, ali se tada nije obazirao na njegove riječi.

Razlog zbog kojeg je Lerga prijetio Galoviću je, navodno, ishod ranijeg spora koji se dileru nije svidio. Prije pet godina Lerga je dobio svoju posljednju presudu te je tada za 20 grama heroina namijenjenog daljnjoj preprodaji osuđen na minimalnu kaznu od godine i pol zatvora. U pritvoru zbog ovih prijetnji nije zadržan, jer ima ozbiljnih zdravstvenih smetnji.

I.Kri.
Foto: Ilustracija

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.