Žena se u SAD-u autom dovezla do krive kuće, upucao je i ubio vlasnik, sada je osuđen

Foto: GoFundMe/Beth Palleschi/Nikki Thomas

Muškarac iz SAD-a osuđen je za ubojstvo nakon što je prošlog travnja upucao i ubio 20-godišnjakinju koja se greškom dovezla do prilaza njegove kuće, piše Sky News.

Kaylin Gillis bila je u izlasku s još tri osobe u gradu Hebronu, u saveznoj državi New York. Slučajno su se dovezli na prilaz Kevina Monahana (65), a kada su se htjeli okrenuti, Monahan je zapucao na auto i pogodio Gillis u vrat.

Monahan je jučer proglašen krivim za ubojstvo drugog stupnja, bezobzirno ugrožavanje života i neovlašteno mijenjanje fizičkih dokaza. Monahan je na sudu tvrdio da je smrtonosni hitac ispalio slučajno jer se spotaknuo.

Mislio je da mu je "kuća pod opsadom"

Rekao je kako je mislio da mu je kuća "pod opsadom" uljeza te je prvo ispalio hitac upozorenja kako bi ih prestrašio.

Tužiteljstvo je reklo da je Monahan bio motiviran iracionalnim bijesom prema mladim ljudima. "Djelovao je iz bijesa. To je jedina stvar koja se može zaključiti iz pucanja na ljude zato što su bili na njegovom posjedu", rekao je pomoćnik okružnog tužitelja Christian Morris.

"Zgrabio je sačmaricu i namjeravao ih natjerati da što brže odu i nije ga bilo briga hoće li ih pritom ozlijediti ili ubiti", tvrdi tužiteljstvo.

Moguć doživotni zatvor

Okružni tužitelj okruga Washington Anthony Jordan rekao je novinarima nakon presude da će tražiti od suca maksimalnu kaznu. Monahan bi tako mogao dobiti kaznu doživotnog zatvora.

Otac Kaylin Gillis rekao je za svoju pokojnu kćer da je obožavala životinje i sanjala o tome da postane morska biologinja ili veterinarka.

Donald Boyajian, odvjetnik i glasnogovornik obitelji Gillis, izjavio je da su zadovoljni ishodom suđenja.

"Presuda je pravedna, no to ne mijenja činjenicu da su zauvijek izgubili prekrasnu kćer", zaključio je.