Žena umrla nakon stampeda na koncertu u Britaniji

Foto: Twitter

ŽENA u Velikoj Britaniji preminula je od ozljeda koje je zadobila u stampedu na koncertu u Brixton Academyju. Rebecca Ikumelo, 33-godišnjakinja iz Newhama, umrla je danas ujutro, dok su druge dvije ozlijeđene žene u dobi od 21 i 23 godine i dalje u kritičnom stanju, priopćila je metropolitanska policija.

Osam osoba dovedeno je u bolnicu s ozljedama nakon incidenta koji se dogodio u četvrtak navečer u južnom Londonu. Policija je izvijestila da su intervenirali nakon dojava o "velikom broju ljudi koji su pokušali nasilno ući na koncert", gdje je nastupao afrobeat umjetnik Asake.

Nigerijski glazbenik bio je prisiljen prekinuti nastup nakon tri pjesme i objavio je izjavu u kojoj kaže da je "srcem s onima koji su ozlijeđeni". Nakon smrti Ikumelo Asake je objavio poruku na Instagramu u kojoj je rekao da je "shrvan viješću" i da je razgovarao s obitelji žrtve. "Preplavljen sam tugom i nikada nisam mogao zamisliti da će se ovakvo nešto dogoditi", napisao je.

Policija je rekla da provodi istragu, koja uključuje pregledavanje "ogromne" količine snimki na društvenim mrežama, kao i policijskih kamera.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.