LOKALNI IZBORI

Zmajlović pozvao Kožića na sučeljavanje, stigao pred sjedište Zagrebačke županije

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

KANDIDAT za župana Zagrebačke županije Mihael Zmajlović (SDP, HSS) danas je aktualnog župana Stjepana Kožića (HDZ i partneri) ponovno javno pozvao na sučeljavanje, a nakon što se na poziv nije odazvao, ustvrdio je da se Kožić skriva jer je pristao biti mamac za HDZ-ove birače.

Zmajlović je ispred sjedišta Zagrebačke županije za sučeljavanje pripremio stolice te uvjete u skladu s protuepidemijskim mjerama. Kožić se tako, navodi, samo trebao spustiti iz svog ureda za vrijeme redovne pauze i pristati na sučeljavanje, ali to nije učinio do završetka konferencije za medije.

Kaže da se iskreno nadao sučeljavanju

"Iskreno sam se nadao sučeljavanju sa svojim protukandidatom Kožićem. Nadao sam se da će se odazvati i pred javnosti odgovoriti na ona pitanja koja se postavljaju ne samo u ovoj kampanji, ovih nekoliko tjedana, već i mjesecima", rekao je Zmajlović. Na ovaj simboličan način želio je pokazati kako javne osobe moraju biti s ljudima na terenu, biti transparentne i otvorene. Također, naveo je kako se Kožić skriva ne samo u ovoj kampanji nego već 20 godina.

"Svima je već jasno da nema niti snage niti energije da vodi Zagrebačku županiju do 2025. godine. On je nažalost pristao biti HDZ-ov mamac za birače jer je javna tajna da je cilj iskoristiti njegovo poznato ime i prezime, a nakon toga prepustiti vlast HDZ-u", ocijenio je Zmajlović.

Ustvrdio je kako se to neće dogoditi jer su sve političke trgovine s HDZ-om rezultirale nizom afera, a Kožića je ponovno optužio za financiranje izborne promidžbe javnim novcem. Dodao je kako se milijunima koji su potrošeni u kampanji na plakate i brošure mogao, primjerice, financirati rendgen u Svetom Ivanu Zelini, u Kožićevom rodnom gradu, u kojem građani godinama ne mogu obaviti najosnovnije preglede.

"Želim da ljudi znaju čemu služi župan"

"To je ono o čemu želim razgovarati i što zaista želim riješiti u Zagrebačkoj županiji. Želim da građani znaju čemu služi župan i da znaju da kada u domu zdravlja nestaju specijalisti, pedijatri, ginekolozi, da je za to odgovoran župan", poručio je.

"Nakon 20 godina zaista nema izgovora i ne možete reći da ćete sada ubrzati stvari ako ste imali 20 godina prilike riješiti, primjerice, pitanje integriranog prijevoza sa Zagrebom", istaknuo je Zmajlović. Uvjeren je da će se nezaustavljive promjene u Zagrebu preliti i na Zagrebačku županiju te je pozvao sve, bez obzira na to za koga su glasali u prvome krugu, da izađu na izbore i da izaberu novu energiju, snagu i pravu promjenu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.