Županijska službenica tvrdila da pregledava Pripuzov kamp, a zapravo bila u toplicama

Foto: HRT, Facebook

Tijekom postupka protiv Nede Livljanić, bivše šefice Odsjeka za obrtništvo i turizam Šibensko-kninske županije, zaposlenici Županije morali su dati iskaz istražiteljima Uskoka.

Livljanić je prije dva dana puštena na slobodu iz istražnog zatvora u kojem je završila zbog afere s kampovima na Murteru. Livljanić je službenica koja je poduzetnicima Zoranu Pripuzu i Dariju Filipiju sredila dozvolu za kampove. Prema tvrdnjama Uskoka, ona je obojici izdala rješenja za kampove. 

Istražiteljima su zaposlenici Šibensko-kninske županije rekli kako nisu znali ništa o ilegalnim kampovima na Murteru dok nisu počeli pristizati novinarski upiti. 

Livljanić lažirala da je bila na očevidu na mjestu kampa

Iako Pripuz uopće nije imao kamp, Filipijev je bio smješten na području koje nije bilo građevinsko. U rješenju o provođenju istrage se navodi da je Livljanić lažirala da je bila na očevidu na mjestu kampa, odnosno da je s kolegicom na samom Murteru utvrdila da je s kampovima sve u redu, doznaje N1.

No, službenica koja je prema zapisniku bila s njom na očevidu istražiteljima je potvrdila da ništa ne zna o spornim kampovima. "Pravilo je da na očevidu moraju biti nazočna dva člana povjerenstva iz Upravnog odjela Šibensko-kninske županije. Uvijek kad sam ja išla na očevid sa mnom je išao netko od kolega.

Očevidu mora biti nazočna i osoba koja je podnijela zahtjev, odnosno netko kome je ta osoba dala punomoć. Ja s Nedom Livljanić nikada nisam bila na očevidu, a koliko sam čula u razgovoru s kolegama, nije bio ni netko od njih", izjavila je službenica.

Umjesto na očevidu na otoku Murteru, Livljanić bila u Tuheljskim toplicama

Istražitelji Uskoka su njezin iskaz povezali s izlistima mobitela Livljanić i Pripuza, kao i Ede Maržića, poznatog turističkog poduzetnika. Uskok misli da je Pripuz baš preko Maržića došao do Livljanić. Iz izlista mobitela vidi se da su svi troje intenzivno komunicirali dok je pisano rješenje za Pripuza.

Pripuz tada nije bio na Murteru, ali nije bila ni Livljanić. Istražitelji su rekonstruirali da je, dok je, prema zapisniku, Livljanić bila na očevidu kampa, zapravo bila bolovanju - u Zagrebu i Tuheljskim toplicama, doznaje N1.

Službenica koja je naslijedila Livljanić: Počeli smo sve provjeravati nakon upita novinara

Pripuz i Maržić potvrdili su u svojim obranama da su razgovarali o dozvoli za Pripuzov kamp, međutim, obojica uvjeravaju da je s dokumentacijom bilo sve u redu i Livljanić nije napravila ništa nezakonito. Istražitelji su ispitali i službenicu koja je naslijedila Nedu Livljanić u Županiji. Ona je potvrdila da su sve počeli provjeravati tek nakon upita novinara.

"O kampu Zorana Pripuza nisam znala ništa sve do trenutka kada su Šibensko-kninskoj županiji počeli pristizati novinarski upiti. U to vrijeme Neda Livljanić više nije bila zaposlena kod nas. Službu je napustila u veljači ove godine. Mi smo kroz upisnike provjerili da li uopće imamo takav predmet u radu te smo utvrdili da je već riješen.

Zatražili smo ga iz arhive i utvrdili da je Neda Livljanić izdala nezakonito rješenje. Naime, u spisu nije bilo uporabne dozvole za kamp, a očevid je proveo samo jedan član povjerenstva, što je suprotno odredbama Pravilnika o razvrstavanju i kategorizaciji objekata. Osim toga, rješenje nije pisano kroz aplikaciju e-Kategorizacija, već u Word dokumentu", prisjetila se.

Županija i za Filipijev kamp saznala nakon novinarskih upita

U Županiji se i za problematičan Filipijev kamp doznalo nakon novinarskih upita. 

"Ni taj predmet mi nije bio poznat sve do trenutka kada su u Županiju počeli stizati novinarski upiti vezani za okrivljenog Darija Filipija, vlasnika kampa The View na Murteru.

Tada smo u evidencijama pronašli zahtjev što su ga podnijeli ili on ili Boris Kulušić. Ubrzo smo utvrdili da Filipi uopće nije tražio donošenje rješenja kojim se odobrava pružanje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu, dok je Boris Kulušić u veljači 2021. podnio zahtjev za izdavanje rješenja o odobrenju za pružanje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu za objekt vrste kamp", kazala je nasljednica Livljanić istražiteljima, piše N1.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.