Župnik koji prodaje imena na križevima napao župljane: "Majka mu je Židovka"

Foto: Facebook/Reka Župa Presvetog Trojstva

NAKON što je o župniku župe Presvetog Trojstva Reka kod Koprivnice u javnosti progovorio David Pokos, jedan od stanovnika tog podravskog mjesta koji je u svom sandučiću pronašao cedulju u kojoj župnik Mario Križanac traži i do 3000 kuna za ugravirano ime na glavnom križu na križnom putu koji misli graditi donacijama župljana, te ga nazvao licemjernim, oglasio se prozvani svećenik Mario Križanac.

Župnik Križanac je na optužbe odgovorio intervjuom koji je dao za katolički portal book.hr, koji vodi kršćanska zajednica Kristofori, a prenosi ga Podravski. U intervjuu je napao mladog Davida Pokosa što ga se usudio kritizirati spominjući mu "majku Židovku", ali je opleo i po vjernicima Reke.

Riječ je, podsjetimo, o svećeniku koji je nedavno raspustio župni zbor zbog, kako je rekao, tračanja i širenja negativnih vibracija, a prije nekoliko dana otkrilo se da ima tarifu prema kojoj župljanima naplaćuje postavljanje njihovih imena na križnom putu. 

Župnik Križanac o mladiću koji ga je razotkrio: Majka mu je Židovka, on je ateist, čujem da je problematičan

"Mladog gospodina Davida Pokosa ne poznam dovoljno dobro. Tek sam ga nekoliko puta vidio kako igra nogomet pokraj crkve u Reki. Ako se dobro sjećam, prije nekoliko godina sahranio sam mu oca koji je bio katoličke vjeroispovijesti. Majka mu je, koliko znam, Židovka. On se, koliko čujem, deklarira kao ateist. Ono što sam čuo od njegovih poznanika jest da slovi kao problematičan", izjavio je župnik za Davida Pokosa, svjesno ili nesvjesno ga javno sramoteći, što je, spomenimo, podložno tužbi. A nije ostao dužan ni svojim vjernicima, među kojima je sve više onih koji žele da ode iz Reke.

"Pravi vjernik katolik nikada neće svojega svećenika ili duhovnog pastira javno ozloglasiti jer je svjestan da on predstavlja osobu Isusa Krista", nastavlja župnik Križanac, za kojeg očito ne vrijede ista pravila i dodaje:

Župnik: Nitko se ne trga biti vama župnik

"Pravi vjernik će uvijek prvo razgovarati sa svojim pastirom ili biskupom i tako nastojati riješiti problem ako postoji. Zato osobe koje ovo rade ne smatram vjernicima", objasnio je župnik i sramotno se osvrnuo na pučanstvo kojem je on, podsjetimo, nekakav duhovni vođa i ne libi se tražiti ih novac.

"Nitko se od kolega svećenika „ne trga“ da bude župnik u Reki, jer dobro poznaju mentalitet koji ovdje vlada i to da ih čeka slična sudbina. Mnogi mi se dive kako imam toliko strpljenja biti ovdje. Kao treće, ako takvi pojedinci uspiju biskupa uvjeriti da me premjesti, ja ću im čestitati", poručio je župnik svojim Rečancima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.