Zurovec komentirao navodnu svađu s Nađijem: Ušao sam u sabor, birači su me nagradili

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Dario Zurovec iz Fokusa je za N1 komentirao zanimljivu situaciju kojoj svjedoči pri pokušajima sastavljanja nove vlade. Svakako, dojam je da su HDZ i Domovinski pokret jako blizu konačnog dogovora o partnerstvu. Fokus je odmah odbacio takvu ideju uz objašnjenje da birači ne žele njihovu koaliciju s HDZ-om. No, Zurovec kaže da mu telefon ne prestaje zvoniti.

"Bilo je puno gore prije četiri godine, kad su me nazivali žetonom... Ovo mi je dječja igra u odnosu na to", kaže.

Pojavile su se glasine o njegovoj navodnoj svađi s predsjednikom stranke Davorom Nađijem. "Ni s kim se ne svađam. Bio sam 14. na listi i probio sam se do sabora. Birači su me nagradili. A što dalje? Treba razgovarati. Kad pogledate moju retoriku, uvijek sam za dijalog. Treba sjesti, popričati i pronaći rješenje."

Vratio se na temu "zvonjave telefona" i otkrio da se jedino nije čuo s predstavnicima manjina. "Prihvatljiv mi je razgovor sa svim ljudima jer sam slobodnog i liberalnog svjetonazora. Ali jedno je priča, drugo je podrška. Podrška je drugačija stvar", naglasio je Zurovec i spomenuo da mu je SDP ipak bliži.

Po onome što je čuo u obraćanju ministra obrane Ivana Anušića, vjeruje da će se Domovinski pokret prikloniti HDZ-u, odnosno da pregovori idu u dobrom smjeru. Ali tu vladu ne bi podržao. "Gdje je tu garancija obračuna s korupcijom ili reizbora glavnog državnog odvjetnika? Ne znamo ni tko će biti kandidat za premijera, upitnika je hrpetina. Lijevi blok je puno direktniji, bez obzira na mane i probleme."

Zurovec prije dva dana: Neću s HDZ-om

Podsjetimo, Zurovec je prije dva dana rekao da neće ići s HDZ-om. "Građani su se dominantno izrazili da nisu za koaliciju s HDZ-om. Tako da sam i ja u više navrata izjavio da mi je bliži SDP", rekao je za Index.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.