Zvonimir Hodak: Ne bi me čudilo da i Šlogar jednog dana kaže da je Ivanu ubio zbog dragulja

ODVJETNIK Zvonimir Hodak je u razgovoru za Index prokomentirao najnoviju verziju priče o okolnostima u kojima je ubijena njegova kći Ivana Hodak te novu istragu Državnog odvjetništva koje zbog navoda Ice Matekovića pokreće slučaj "Dragulji 2" protiv njegovog klijenta Vladimira Zagorca.

> Šlogar u grad došao kupiti šampon protiv peruti pa je usput ubio Ivanu Hodak!?

> Mnogi su Zagorcu donosili dragulje: Nestalo i više nego što se mislilo?

"Nisam čitao tu rekonstrukciju. Jučer sam nakon presude Vladimiru Zagorcu, jer su me pozvali, dao iskaz istražnom sucu o ubojstvu svoje kćeri. Nacional smatram irelevantnom izraslinom u hrvatskom tisku. Kao što su nekad svojim napisima spašavali svoje prijatelje, tako sad spašavaju Šlogara, koji nije njihov prijatelj", naveo je Hodak.

"Šlogar laže čim zine. Tako je u svom iskazu rekao kako je Ivana do stana preko Zrinjevca došla pješice, a to nije istina jer ju je čak i susjeda vidjela kad je parkirala automobil ispred zgrade. Od mjesta gdje je parkirala pa do ulaza ima svega pet koraka", rekao je Zvonimir Hodak.

"To je kao da osudite nekog za ubojstvo, a nema leša"

Hodak smatra kako su dva najnovija teksta Nacionala, onaj o "Draguljima 2" i bizarna rekonstrukcija ubojstva njegove kćeri samo nastavak neprijateljske hajke tog tjednika na njega samog. Navodi kako je sve započelo kad je postao branitelj generala Vladimira Zagorca.

"To je sustavna, dobro zamišljena hajka, koja je dodatni povod dobila jučerašnjom presudom. Sud je mog klijenta osudio bez ikakvih dokaza. To je kao da osudite nekog za ubojstvo, a nema leša. Kad se '45. obračunavalo s neprijateljima, da biste ih strpali u zatvor trebala su dva svjedoka. Danas je to nešto sofisticiranije pa su potrebna tri", rekao je Zvonimir Hodak u razgovoru za Index.

Za "nove dragulje" Zagorčev odvjetnik je doznao kad ga je posjetio mlađi brat Ice Matekovića te ga je pokušao ucijeniti. "Doznao za tu priču kad je Libero došao kod mene i kad je tražio tri milijuna eura. Pokazao mi je fotografije s kojih se, naravno, ništa nije vidjelo. Na fotografijama su bile neke kutijice i u njima nešto što je izgledalo kao crne čokoladice. Te fotografije sam predao policiji", naveo je Hodak.

"Uostalom, ako nekoga želite optužiti, možete bilo gdje nabaviti drago kamenje i fotografirati ga i reći da vam ga je dao Zagorec. Iz svega ovoga ispada da je moj klijent jedna neuravnotežena osoba - prvo je jedne dragulje nudio Hrvoju Petraču, potom druge Ici Matekoviću. Ne bi me čudilo da i Šlogar jednog dana kaže kako je prodavao dragulje za mene i kako je ubio Ivanu zato što mu nisam platio", rekao je Hodak u razgovoru za Index.

I.M.
Foto: Index

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.