Bravo za Toyotu: Koristi samo obnovljivu električnu energiju

Foto: Toyota

TOYOTA Motor Europe (TME) je objavila da je u prošloj godini ostvarila 100% potrošnje obnovljive električne energije u svom cjelokupnom poslovanju u Europi.

Njena prisutnost u Europi pritom nije mala. Toyotino poslovanje u Europi uključuje 9 proizvodnih pogona, 14 distribucijskih centara za rezervne dijelove, 7 logističkih centara za vozila, 29 nacionalnih kompanija za marketing i prodaju (NMSC), glavno sjedište TME-a i njihove podružnice te Toyotin tehnički centar. Kad se sve zbroji, njihova potrošnja električne energije je u prošloj godini iznosila čak 500 GWh.

Najveći dio zasluga snosi poticana proizvodnja obnovljive električne energije u Toyotinim objektima u suradnji s lokalnim sudionicima (solarni paneli u TPCE i TMUK, solarni zid u TMMF, vjetroelektrana u Zeebruggeu, solarni paneli u Toyotinom logističkom centru u Madridu…)

Ukupno gledano, od 2013. godine (referentna godina za Toyotin ''Izazov 2050'') utrošak energije po proizvedenom automobilu je smanjen za 18%. U usporedbi s industrijskim prosjekom za EU/28 od 2,3 MWh energije po proizvedenom vozilu, Toyota treba 48% manje energije po proizvedenom vozilu.

"Prebacivanje na 100% obnovljivu električnu energiju za potrebe našeg cjelokupnog poslovanja u Europi je značajan korak prema našem ekološkom izazovu 2050", rekao je dr. Johan van Zyl, predsjednik i CEO u Toyota Motor Europe. "Ostvarivanje održivog poslovanja u Europi je vrlo važno ako želimo da građani i potrošači nastave podržavati Toyotu. Zahvaljujući tržišnom uspjehu naših hibridnih električnih vozila na dobrom smo putu ispunjavanju naših europskih ciljeva o emisiji CO2 za nova vozila – ali kada je riječ o okolišu, usvojili smo pristup od 360° te se ne želimo zaustaviti samo na emisiji iz vozila."

Podsjetimo, Toyotin ekološki izazov 2050. je predstavljen 2015. On sadrži 6 izazova te je temelj Toyotine dugoročne strategije koja pokriva Toyotine najveće utjecaje na okoliš.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.