Godinu dana nakon nesreće Rimčev bolid je opet u Alpama, a prodaja nikad bolja

Foto: Rimac Automobili

GODINU dana je prošlo otkako je Hammond na snimanju serijala The Grand Tour stradao u Rimčevom električnom bolidu.

Godinu dana je prošlo od događaja koji je itekako utjecao na daljnje poslovanje tvrtke Rimac Automobili. Nesreća je otkrila puno stvari vezanih za sam automobil, posebno njegov električni dio, ali i pokazala kako se marketinški uspjeh može izgraditi i na jednom nesretnom događaju.

Jedan krivi zavoj u švicarskim Alpama uništio je jedan skupocjeni automobil, a lako je mogao i barem jedan život. Hamster se na koncu izvukao iz buktinje i vjerojatno opijen srećom koju je imao na sebe preuzeo glavninu krivnje. Concept_One je ostao nepovratno izgubljen, a mnogi hejteri su u tome vidjeli dokaz da je automobil potpuni promašaj.

Međutim, već istoga dana dogodio se preokret. Umjesto da ga pokopa, nesreća je bila dodatna reklama za Rimca. Tako se barem čini, posebno ako je vjerovati direktoru prodaje Kreši Ćoriću, koji je za Autocar izjavio kako su na dan nesreće imali tri kupca za Concept_One, model koji nisu ni mislili nuditi na tržište.

''Concept_One je dobio ime jer je bio projekt na kojem smo se učili. Nikad ga nismo mislili prodavati. Ali nesreća se dogodila, a nama se posrećilo. Taj dan smo prodali tri primjerka. To je bio najbolji marketinški potez u povijesti'', rekao je Ćorić za Autocar.

Danas, godinu dana kasnije, jasno je kako je ta nesreća ojačala Rimca. Ne samo da se za Rimca zainteresirao cijeli svijet nego je iz istih pogona stigla najava novog bolida C_Two koji je konačno i predstavljen ove godine u Ženevi. I ubrzo, prema riječima odgovornih ljudi, rasprodan, svih 150 planiranih primjeraka, zajedno s opcijama vrijednima još na stotine tisuća eura. Sudeći prema dosad rečenom, C_Two neće trebati nikakvu nesreću da uspije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.