Muškarac ukrao dva luksuzna auta iako je bio udaljen stotinama kilometara. Evo priče

Foto: Rolls Royce, Mercedes

OSIM što je izveo krađu bez potrebe da napušta kućno okruženje, jednako je uspješno zameo svoje tragove.

Obično je za krađu automobila potrebno fizički ući u automobil ili provaliti u salon. Kako god, nikada se ne događa da vam vozilo koje planirate ukrasti ne dovedu na željenu adresu. Osim ako ste sposobni haker s razvijenom kreativnosti, pa i određenom dozom hrabrosti. 

Naime, jedan je haker iskoristio činjenicu da saloni nerijetko za prebacivanje vozila koriste vanjske usluge dostave. Ovaj haker je jednostavno upao u sustav i za dostavu 200.000 USD vrijednog Mercedes-Maybacha GLS600 unio novu adresu na Floridi, piše Road & Track.

“Kriminalac je zapravo hakirao portal vozača i znao koja se vozila prevoze, znao je što se događa. Dogodilo se da je lopov došao do vozača ponašajući se kao da je on primatelj i dao mu sve prave informacije, rekao mu je kamo auto treba ići”, rekao je zaposlenik dostavne tvrtke Steven Yariv za WSVN.

Neimenovani haker tu nije stao. Sad je izabrao dvostruko skuplji Rolls-Royce Cullinan. U ovom je slučaju vozaču dostavljaču poslao poruku da promijeni adresu za isporuku. Vozač je potvrdio adresu i vrijeme, pojavio se s Cullinanom te ga isporučio hakeru. 

Haker je dovoljno uvjeren u svoju nadmoć da se povremeno javi i naruga svojim žrtvama. "Hvala na besplatnom Maybachu, frende", rekao je prije nego što je poslao fotografiju GPS trackera uklonjenog iz automobila uz riječi: "Buraz, auto je već u Dubaiju ili Europi, pogađaj." 

Za hakerom policija intenzivno traga, ali tragova baš i nema puno. Postoji nagrada od 20.000 dolara za povrat svakog automobila.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.