Najpoznatiji američki sportski auto je jedini na svijetu s ovim "dodatkom"

Foto: Chevrolet

SVI SUPERSPORTSKI automobili su redovito benzinci i njima ovakav dodatak nikako ne stoji, a još manje je potreban.

Iako je nova Corvette na sceni već nekoliko godina, tek sada se doznalo za jedan "dodatak" koji nije potreban apsolutno niti jednom vlasniku. Radi se o signalnoj lampici grijača koja se koristi na modelima pokretanim dizelskim gorivom. Otkrio ju je jedan korisnik Reddita i podigao raspravu na koju su reagirali čak i iz Chevroleta. 

Proizvođač je tako priznao ovaj propust, a napravio ga je svjesno. Naime, kako i Corvette koristi određene dijelove s ostalih modela iz game, tako je pokupila i ovaj panel. Naravno, Corvette ni u jednoj opciji nema dizelski motor niti će ga imati, a ovo svojevrsno uskršnje jaje uskoro će nestati iz interijera automobila. Tako su barem obećali u Chevroletu, doznaje The Drive. "Taj simbol je uključen jer smo dio planirali uključiti u proces standardizacije i naumili ga dijeliti na drugim proizvodima", rekao je glasnogovornik GM-a.  

Za to vrijeme čitatelji se zabavljaju prijedlozima. Neki tvrde da lampica upućuje na paljenje guma u obliku krafne (engl. doing donuts), dok drugi najavljuju insajderske informacije o Corvettei s dizelskim motorom. U svakom slučaju radi se o još jednoj neugodnosti koja zorno prikazuje koliko daleko se danas u autoindustriji ide u nastojanju optimizacije troškova i same proizvodnje.