Ovi su auti bolja investicija od nekretnina, evo koliko će vlasnici zaraditi

Screenshot: Mechatronik

HRVATSKA nesumnjivo spada u regiju gdje je investicija u nekretnine izuzetno popularna. 

Kako su kamate na štednju pale na zanemarivu visinu, sve je više ulagača spremnih da svoj kapital ulože u nešto drugo, po mogućnosti projekte sa stabilnim konstantnim prinosom. Tu su nekretnine najpopularnije, dok na Zapadu već godinama pojedinci investiraju u automobile. 

Sve je više slučajeva da se na tržištu pojavljuju automobili stari 10, 15, pa i više godina s tek 50 ili 100 prijeđenih kilometara. Nekoliko takvih u ponudi ima njemački Mechatronik, specijalist za Mercedesove klasike. Njegova je ponuda izuzetna, a mi smo izdvojili nekoliko odličnih primjera. 

Mercedes u Maybach izdanju je sinonim vrhunske kvalitete i neviđenog luksuza, ali i motora V12. Naravno, takve proizvode prati i stravična cijena. Tako je S klasa coupe, tj Mercedes-Maybach S650 Cabriolet, proizvedena u svega 300 primjeraka, a svaki je imao startnu cijenu nešto veću od 250.000 eura.

Tri godine kasnije i model je opet u ponudi, s tek 65 km na brojčaniku. Ali cijena je narasla, i to na 301.600 eura. Ipak, teško je odoljeti elegantnom coupeu s motorom V12 od 630 KS i 1000 Nm. 

Još očitiji primjer je beskompromisna G klasa s tri osovine. AMG G65 6x6 je imao startnu cijenu od 451.000 eura. Primjerak iz 2009. godine s tek 230 prijeđenih kilometara je u ponudi za nevjerojatnih 1.011.500 eura, što je razina cijene koju je tražio Brabus na svojoj preradi istog modela. 

Konačno, ista tvrtka nudi Porsche 911 R, model koji je usprkos paprenoj cijeni rasprodan u rekordnom vremenu. A zarada je fantastična. Porsche ga je prodavao za oko 189.500 eura, a pojedini primjerci su u preprodaji dosezali cijene veće od pola milijuna eura. 

A to je tek početak.

>> Cjelokupnu ponudu tvrtke Mechatronik pogledajte ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.