Ovo je uvjet da vam Peugeot isporuči 9X8 u cestovnoj verziji

Foto: Peugeot

POSTOJI samo jedan uvjet koji mora biti zadovoljen da bi Peugeot proizveo i isporučio cestovnu verziju bolida s Le Mansa. 

Iako cestovna verzija modela nije preduvjet za sudjelovanje na utrci u Le Mansu, neki su spremni na takav izlet i pritom gotov automobil ponuditi na tržištu. Jedan od njih je Peugeot, koji je spreman ponuditi cestovnu verziju bolida 9X8. 

Otkrila je to Peugeotova šefica Linda Jackson u intervjuu te rekla što je preduvjet za kupovinu automobila. Jedino što kupac mora napraviti je Peugeotu predati prazan ček. Do sada je vjerojatno bilo zainteresiranih, ali nijedan dobrostojeći obožavatelj Peugeota nije bio spreman na tako velik korak.  

"Ako ćeš doći s bjanko čekom, uvijek možemo razgovarati", rekla je Jackson za Top Gear. "To je jedna od onih stvari zbog kojih bi netko trebao doći, zašto ne? Ali još nitko nije došao."

Podsjetimo, 9X8 pokreće hibridni pogon predvođen 2.6 V6 motorom, a u konačnici daje maksimalnih 952 KS. Cestovna verzija lišena FIA regulacija mogla bi ponuditi još snažniji pogon, a time bi Peugeot dodatno opravdao milijunska ulaganja i tisuće radnih sati potrošenih na razvoj bolida koji je u konačnici zauzeo 8. od 47 mjesta. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.