Škoda na ZG Auto Showu izlaže atraktivni koncept i najavljuje serijsku proizvodnju

 Foto: Pixsell, Škoda, Luka Šangulin/INDEX

ŠKODA je već potvrdila pet električnih noviteta do 2025., a među njima će biti barem jedan iz Vision obitelji. 
 
Dobra smjernica onoga što nas očekuje je posljednji u nizu koncepta, Vision X koji mogu vidjeti i posjetitelji zagrebačkog Auto Showa. Najatraktivniju Škodu Vision X pokreće 1.5 TSI motor u izvedbi na prirodni plin i u kombinaciji s elektromotorom. Ovakav pogon je vrlo vjerojatan i u serijskoj ponudi češkog proizvođača.
 
 
Otprije je poznato kako je šef prodaje u Škodi Alan Favey na godišnjoj konferenciji kompanije otkrio kako će Vision X ići u proizvodnju, a premijeru će imati za nešto manje od godinu dana na ženevskom salonu.
 
 
Električni model pak u pogonu će se oslanjati na ranije prikazan Vision E koncept, a on je imao dva elektromotora ukupne snage 306 KS i nudio doseg od 500 km, uz napredan sustav autonomne vožnje.
 
Prva električna Škoda na ceste će stići već 2020., a pokušat će se nadmetati s premium rivalima kao što su Jaguar I-Pace i u jednoj mjeri Tesla Model X. 
 
 
Tada bi na tržište trebala stići i električna Felicia, a već dogodine i električni Citigo. Što se tiče hibrida, prvo ćemo dočekati Superb PHEV s pogonom Passata GTE. 
 
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Škodu, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Škoda

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.