VIDEO Kao James Bond: Pogledajte kakve registarske pločice ima vlasnik ovog Porschea

Screenshot: Twitter

POLICAJCI su ostali iznenađeni nakon što su zaustavili Porsche i izbliza pogledali okvir za registarsku pločicu.

Bio je to zanimljiv radni dan policijske patrole iz Miltona u državi Ontario, u Kanadi. Policajci su odlučili zaustaviti Porsche Panameru jer nije imala registarske pločice, a nakon pregleda automobila uslijedilo je pravo iznenađenje. 

Vlasnik Panamere je očito veliki fan James Bonda, ali i sklon zaobilaženju zakona. Naime, Porsche je opremio sustavom za kamufliranje registarskih pločica. Prema objavljenom tvitu s videom, riječ je o uređaju koji radi na pritisak tipke iz kabine, a omogućava kamuflažu stražnje registarske pločice. 

 

Razloga za kamuflažu ima napretek, a samo je mašta granica. Vlasnik Porschea je tako uređaj koristio kako bi izbjegao plaćanje cestarine, a vrlo vjerojatno i za izbjegavanje plaćanja kazni za parkiranje. Dobra stvar za vlasnika je što automobil nije korišten u kriminalnim radnjama, odnosno do sada nema zabilježenih slučajeva da je netko bježao u Panameri druge generacije. 

Eto, ako ste mislili da samo kod nas ima slučajeva kada pojedini vlasnici skupocjenih automobila nastoje izbjeći plaćanja, bilo parkiranja ili cestarine, prevarili ste se. U svakom slučaju, ovaj Kanađanin je zaradio prijavu i vrlo vjerojatno mu više neće pasti na pamet ovako varati sustav naplate cestarine.