VIDEO Nije montaža: Pogledajte kako izgledaju ove oklopljene limuzine

Foto: Facebook/VPS Motors Group

BLINDIRANI BMW serije 7 danas nikoga ne iznenađuje, ali ovaj bi se na cesti itekako istaknuo. 

BMW-ova serija 7 u oklopljenom izdanju kod nas je napravila odjek još otkako si ju je priuštila Sanaderova vlada potrošivši milijune kuna. Nasljednici nisu bili ništa štedljiviji, a nisu se odmakli niti od njemačkih premium marki. 
Ovdje pak vrijedi neka druga priča. Tvrtka VPS Motors Group u svojoj ponudi ima najraznovrsnije oklopljene automobile. Ima i terenaca, kombija, kao i egzotičnih limuzina. Međutim, nama je za oko zapela BMW-ova serija 7, i to E67. 

Ako ste mislili da Chris Bangle nije ostavio puno prostora za širenje na seriji E65, bili ste tek dijelom u pravu. Ogromne dimenzije s tlocrtnim potpisom od gotovo 5 x 2 metra nisu premašeni niti na nasljedniku. Ipak, na ovom automobilu se promijenila visina, i to za čak 11.5 cm. 

 

Добавьте подпись... HERITAGE-FOR SALE: batch of unique discreetly factory armored 2004 BMW 760Li 6.0 V12 E67 High...

Objavljuje VPS Motors GroupSrijeda, 18. listopada 2023.

U opisu automobila stoji kako je automobil izrađen za potrebe GCC tržišta, odnosno zemlje Zaljeva. Nije poznato živi li tamo neki Megamind ili umirovljeni NBA igrač, ali sasvim je sigurno da podignuta silueta i veće staklene površine nisu dobrodošle sa stanovišta sigurnosti. Očito je napravljen kompromis između komfora i sigurnosti, dok su estetske vrijednosti ostavljene po strani. 

 

Vrijedi reći kako High Security kod BMW-a i Guard kod Mercedesa znače ujedno i B7 stupanj zaštite, što u pravilu znači zaštitu od pješačkog naoružanja, kao i određenih eksplozivnih naprava. 

Spomenimo kako ista tvrtka u ponudi ima i Mercedes S 600 Guard, također s povišenom linijom krova. 

 

HERITAGE-FOR SALE: batch of unique discreetly factory armored 2004 Mercedes-Benz S600 W220 Guard B6/B7 level protection...

Objavljuje VPS Motors GroupSrijeda, 18. listopada 2023.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.