5 serija u kojima su glavni likovi zapravo bili negativci. I svi su navijali za njih

Screenshot: Youtube

BROJNE hvaljene i obožavane serije upravo su one u kojima se nalaze kompleksni i nesavršeni likovi čija je moralnost često dovedena u pitanje. Iako su u suštini negativci, ovi likovi postali su omiljeni mnogim gledateljima koji su se kroz radnju serija povezali s njihovim pričama i počeli suosjećati s njihovim postupcima i onim što osjećaju. 

U nastavku izdvajamo neke poznate televizijske serije u kojima su glavni likovi zapravo bili negativci, ali to nas nije spriječilo da zapravo navijamo za njih. 

Walter White - Breaking Bad

Breaking Bad jedna je od najpoznatijih serija, a glavni negativac čiju priču pratimo kroz pet sezona jest Walter White (Bryan Cranston). Kako prenosi Screen Rant, White je lik čija moralnost sve više opada svakom sezonom. On je vrlo ambiciozan i ogorčen zbog propuštenih prilika u životu, zbog čega mora raditi posao za koji je prekvalificiran. Epizode na početku njegove priče pokazuju kako White pronalazi čudno uzbuđenje u svijetu opasnih droga, što će prerasti u njegov cilj da upravlja cijelim carstvom meta.

 

Raymond Reddington - The Blacklist

James Spader igrao je jednog od najkompleksnijih i najpametnijih zlikovaca i kriminalaca svih vremena, Raymonda Reddingtona u kriminalističkoj seriji The Blacklist (Crna lista). Reddington je najtraženiji kriminalac na FBI-jevom popisu, a kada FBI-ju ponudi pomoć u hvatanju jednako loših kriminalaca u zamjenu za slobodu, otkrivaju se nevjerojatni događaji i tajne koje mnoge koštaju života.

Pokazuje se da je Raymond uvijek nekoliko koraka ispred svih, njegove je planove gotovo nemoguće preduhitriti i uloviti ga na djelu. On sve radi kako bi osigurao svoju dobrobit, ali gledatelji si ne mogu pomoći a da ne ostanu opčinjeni njegovom inteligencijom, upitnom moralnošću i skrivenim motivima. 

Norman Bates - Bates Motel

Serija Bates Motel prati priču Normana Batesa (Freddie Highmore), predstavlja suvremeni prednastavak i adaptaciju filma Psiho te prikazuje Normanov život kao mladića i toksičan odnos s njegovom majkom Normom, koja je ključan dio njegova lika u filmu Alfreda Hitchcocka. Iako Norman ima pristojan alter ego, potpuno je jasno da se osobnost ubojice iz filma Psiho već oblikuje svime što se dogodilo u Motelu Bates. Mladi Norman ima disocijativni poremećaj identiteta, a njegov alter ego ubojice postaje sve dominantniji sa svakom sezonom. Zbog toga je ubio nekoliko ljudi, uključujući i svoju majku.

Tony Soprano - The Sopranos

Serija The Sopranos (Obitelj Soprano) uvelike je zaslužna za stvaranje antiherojskih protagonista, prenosi Screen Rant. Glavni lik serije Tony Soprano (James Gandolfini) šef je zločinačke obitelji DiMeo, koji tijekom svih sezona čini različita kriminalna djela. Iako Tony pokušava postati bolja osoba, dva puta napušta terapiju jer ne vjeruje da mu pomaže. 

Neke od najgorih stvari koje je učinio uključuju neprestano varanje i laganje svojoj supruzi, financijsko uništavanje ljudskih života te naručivanje ili osobno ubijanje drugih likova u seriji. Završetak Obitelji Soprano samo je dokazao da Tony nikada zapravo nije mogao pobjeći od svega što je učinio.

Dexter Morgan - Dexter

Kriminalistička serija Dexter prati forenzičkog analitičara Dextera Morgana (Michael C. Hall), koji živi dvostrukim životom i laže svima oko sebe. Iako danju u policijskoj postaji u Miamiju radi kao forenzičar za analizu krvi, noću postaje oprezni psihopat i serijski ubojica. Dexter ima osobni kodeks koji nalaže da ubija druge ubojice. Međutim, puno puta kroz seriju krši kodeks kojim se vodi, potkopavajući svaku njegovu moralnu težinu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.