Willem Dafoe otkrio s kojim je redateljem najviše volio raditi

Foto: EPA

Willem Dafoe, jedan od najprepoznatljivijih glasova i lica u kinematografiji, odigrao je brojne uloge u suradnji s poznatim redateljima poput Sama Raimija, Wesa Andersona, Larsa von Triera i Yorgosa Lanthimosa. Međutim, posebno je pohvalio jednog - Guillerma del Tora.

Dafoe i Del Toro surađivali su na trileru Ulica noćnih mora iz 2021. godine, u kojem je Dafoe glumio u mračnom okruženju cirkusa. Film koji se bavi sukobom prevaranta i psihologinje idealno je spojio Del Torovu jezivu estetiku i Dafoeovu sklonost tumačenju likova s poremećajem osobnosti.

Dafoe je za Playlist otkrio koliko je uživao u radu s Del Torom: "Volim njegove filmove. Strastven je prema kinematografiji. Talentiran je i zabavan."

Dafoe je također pohvalio njegovu jedinstvenu kombinaciju igre i ozbiljnosti te način na koji miješa žanrove. "On je razigran, ali i izuzetno predan. Nitko ne miješa žanrove kao on, a svaki njegov film nosi njegov osobni pečat", rekao je glumac.

Dafoe često surađuje s nekoliko redatelja, a njegove pohvale za Del Tora sugeriraju da je moguća još jedna suradnja i s njim.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.