Obožavatelji tvrde da ovaj glumac nije zaslužio Emmyja. Slažete li se?

Screenshot: YouTube/FX

HVALJENA humoristično-dramska TV serija The Bear osvojila je čak 11 nagrada na ovogodišnjoj dodjeli Emmyja, no nisu svi obožavatelji zadovoljni ovim razvojem događaja.

Filmske i televizijske komedije često su podcijenjene i ne dobivaju dovoljno pažnje na dodjelama prestižnih nagrada, a dodjela Emmyja u kategoriji humorističnih serija jedna je od rijetkih ceremonija kojima se odaje počast ovom popularnom žanru.

Ipak, nije tajna da članovi Američke akademije televizijske umjetnosti i znanosti pri glasanju preferiraju dramske serije, čemu svjedoči činjenica da je serija The Bear, koju velik broj gledatelja ni ne smatra komedijom, ove godine dobila čak 23 nominacije u kategoriji televizijskih komedija i čak 11 nagrada Emmy.

Komičarka Laraine Newman, koja je poznata po svom radu na emisiji Saturday Night Live, na Twitteru je nedavno napisala: "Svaki put kada pomislim na činjenicu da se The Bear natječe za Emmyje u kategoriji humorističnih serija, osjećam kako mi raste čir na želucu."

Newman je kasnije objasnila: "Mislim da je The Bear odlična serija, ali po mom mišljenju nije komedija - nije čak ni crna komedija."

Zašto obožavatelji žanra tvrde da The Bear nije komedija?

Serija prati mladog i uspješnog kuhara Carmyja Berzatta (Jeremy Allen White) koji naslijedi obiteljsku zalogajnicu nakon samoubojstva svog problematičnog starijeg brata.

Ambiciozni Carmy karijeru je izgradio u luksuznim restoranima s Michelinovim zvjezdicama, zbog čega obiteljski restoran želi podići na novu razinu dok se istovremeno bori sa svojim traumama. Obiteljski posao je u rasulu i mladi kuhar često ulazi u sukobe s nezainteresiranim osobljem restorana.

Iako The Bear ima komične trenutke, mnogi obožavatelji će se složiti da je ponekad dobro uzeti predah od gledanja jer se bavi prilično teškim temama, tipičnim za ozbiljne drame - od samoubojstava do generacijskih trauma. 

Gledatelji su razočarani odabirom najboljeg glumca

Ove godine nominacije za Emmyja u kategoriji najboljeg glumca u humorističnoj seriji dodijeljene su Mattu Berryju, glumcu iz serije What We Do in the Shadows, Larryju Davidu, koji glumi u Curb Your Enthusiasm, Steveu Martinu i Martinu Shortu, koji glume u Only Murders in the Building, D’Pharaohu Woon-A-Taiju, koji glumi u Reservation Dogs, i Whiteu, zvijezdi The Beara.

Nakon što je White proglašen pobjednikom, društvene mreže preplavile su negativne reakcije fanova koji smatraju da ne zaslužuje Emmyja jer njegova serija nije komedija.

"Nijedan od glumaca iz humoristične serije Always Sunny in Philadelphia nema Emmyja, a ovaj lik ga je osvojio iako ne glumi u komediji?" napisao je jedan razočarani redditor na subredditu r/television.

"Glumci koji glume u pravim humorističnim serijama sigurno mrze The Bear", napisao je drugi, dok je treći dodao: "Matt Berry je izgledao ravnodušno kada su proglasili pobjednika. Navijao sam za njega jer on zapravo glumi u humorističnoj seriji."

"Tako je urnebesno gledati njegov lik kako je stalno na rubu živčanog sloma u seriji. To je stvarno vrhunac humora", naveo je četvrti.

"Serija Better Call Saul imala je više komičnih trenutaka nego The Bear, ali bilo je očito da je to dramska serija. To što ljudi ne umiru u The Bearu ne znači da je riječ o humorističnoj seriji", napisao je peti obožavatelj.

Slažete li se s razočaranim obožavateljima ili smatrate da su The Bear i Jeremy Allen White zaslužili pobjede u ovoj kategoriji? Napišite nam u komentarima.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.